22. Göcek İlkbahar Yarış Haftası Şarık Tara – Gençlik ve Spor Kupası

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Mayıs ayında düzenlenen ilkbahar yelken yarış haftası bu yıl, 16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Fethiye Körfezi'nde gerçekleştirildi.
    Konu Başlıkları

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Mayıs ayında düzenlenen ilkbahar yelken yarış haftası bu yıl, 16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Fethiye Körfezi'nde gerçekleştirildi. Toplam 50 teknenin katılımıyla gerçekleştirilen yarış haftasında, 18 ülkeden 380 yelkenci, 6 ayrı grupta düzenlenen yarışları tamamladı.

 

Tekneler; IRC 1IRC 2IRC 3IRC 4IRC CHARTER 1 ve IRC CHARTER 2 olmak üzere 6 farklı divizyonda yarıştı.

 

16 Mayıs 2022 Pazartesi günü kayıtların tamamlanmasının ardından, Göcek D-Resort tarafından organize edilen Açılış Kokteyli ile yarış haftası başladı. Dört günde gerçekleştirilen toplam 6 yarış sonunda düzenlenen törende, gün yarışları birincilerine ve Overall da ilk 3 dereceye giren ekiplere ödülleri verildi:

 

Overall da birinci olan ekipler;
IRC 1 Grubu Kazananı Ekip - Lagertha
IRC 2 Grubu Kazanan Ekip - Rossko Racer
IRC 3 Grubu Kazanan Ekip - Enka Cheese
IRC 4 Grubu Kazanan Ekip - Lettland
IRC Charter 1 Grubu Kazanan Ekip - Imagine
IRC Charter 2 Grubu Kazanan Ekip – Capella 2

 

22. Göcek İlkbahar Yarış Haftası - Şarık Tara Gençlik ve Spor Kupası Yarışları sonuçları için tıklayın.

 

Yarışa katılan tekneler, her sene olduğu gibi bu yıl da ana sponsor olan D-Marin Göcek Marina’nın evsahipliğinde ağırlandı. Yarış haftalarının her yıl değişmez sponsorlarından biri olan Serenity Yachting de kendi adına düzenlenen bir yarış için yarışçılara gün kupası verdi.

 

Uzun yıllardır yelken sporuna verdiği katkıyla bilinen ve Göcek Yat Kulübü tarafından düzenlenen yelken yarışlarına destek veren Enka Holding de, Şarık Tara adına düzenlenen yarışa sponsor oldu ve IRC Gruplarında en iyi zamanı elde eden Black Eagle ekibine Şarık TARA Özel Kupasını verdi.

 

22. Göcek İlkbahar Yarış Haftası'na katılan ekipler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, Göcek meydanında düzenlenen törene de katıldılar.

 

Bu yıl Kasım ayında düzenlenecek olan 20. Göcek Sonbahar Yarış Haftası, 31 Ekim -4 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Kaynak: Göcek Yacht Club

Yorum Yap