İstanbul Yelken Kulübü'nün Düzenlediği Sergi Çanakkale'de Devam Ediyor


Çanakkale Savaşı’nın 108. Yılında, Uluslararası turizm profesyonelleri derneği Skal International Troy kulübü Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Savaşa katılan ülkelere ait kartpostal ve fotoğrafların sergilendiği galeri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Bilinmeyen öyküler ve olayları konu alan galeri savaş zamanın tüm içeriklerini sergiliyor. Sergi sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılandı.

Sergi açılışına Skal International Troy Başkanı Cem Eraydın, Geçmiş Dönem Başkanı Dilek Mildon, Skal İstanbul üyesi ve serginin Çanakkale’de gerçekleşmesi için yönlendiren Sevil Ören Konakçı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Yetkilileri, OAM (Avustralya nişanı) sahibi ve Çanakkale savaşları tarihçisi, araştırmacı Kenan Çelik, ÇOMÜ Turizm Bölümü Dekanı Mustafa Boz, Lions Çanakkale Kulübü Başkanı Tülin Özer, Skal International TROY derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. İstanbul yelken kulübünün deniz tarihine sahip çıkmasıyla sanatseverlere sunulan sergiyi önceki Başkan Dr. Seyhun Binzet ile şimdiki Başkan Komodor Yavuz Dinar sergiyi yöneten idareciler olup serginin gerçekleşmesinde kulüp üyeleri Em. Koramiral Feyyaz Öğütcü, Deniz Akyıldız, Levent Gürkan, Ayşe Slevogt ve Şehib Türkay büyük destek sağladılar. Tarihçi ve Osmanlıca uzmanı Barış Eymen ve Barış Kenaroğlu serginin hazırlanmasına büyük emek verildi. “Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”

Anzak Kurabiyesi ve Gelincik Şerbeti

Serginin ana fikri, Anafartalar Komutanı Mustafa Kemal Paşa’nın savaş sonrası yazdığı mektup oldu Türk basınının unutulmaz ismi Burhan Felek’in de çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi, 24 Nisan - 06 Mayıs 2023 tarihleri arasında sanatseverlere açık kalacak.

Kaynak: Boğaz Gazetesi

Yorum Yap