Koleksiyonerlerin Yakından Takip Ettiği Dünyaca Ünlü Heykeltraş

 

“Mitolojik Hikayeleri” kendine özgü biçimde heykellerine aktaran   ünlü Heykeltraş Cem Sağbil, 2010 yılında Paris’ te açtığı kişisel sergisinden sonra  “Resıster De La Nature Au Mythe” “Direnç-Doğadan Mitlerei” İle    Paris  10. Bölge Belediye Binasında  (Mairie Du Dix)  13 Haziran’ da  ikinci kişisel sergisini açıyor. 

Dünyanın önemli sanat merkezlerinde kişisel sergiler açarak Türk sanatını yurt dışına aktaran önemli sanatçılardan olan  Cem Sağbil, 2007 yılında Türkiye’ de yılın sanatçısı ödülünü aldı. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisinde okuduktan sonra  Stuttgart Güzel Sanatlar Akademisinde seramik ve heykel dalında eğitim aldı.

Paris’te bronz heykelleri sergilenen, Harvard Üniversitesi, Boston gibi  yurt dışında ve yurt içinde birçok meydanda  eserleri bulunan  Cem Sağbil,  sanatseverlerin heykellerinde hissedebilecekleri  duyguyu aktarabilmek için  kendi dinamiği olan malzemeleri kullanmayı seçiyor. Çağdaş Türk heykel sanatının figüratif  heykeltraşlarından olan Sağbil,  mitolojik  kavramla yola çıktığı heykellerinde ağırlıklı  bronz malzemeyi  kullanıyor.

Heykeltraş Cem Sağbil  ‘Direnç- Doğadan Mitlere’ isimli sergisi için şunları söylüyor:  “ Paris'te aynı yerde 2010’da bir kişisel sergim gerçekleşti. İki heykelim Faubourgh-Saint-Denis meydanında halen sergileniyor. On üç yıl sonra eserlerimle yeniden Paris'te olmak benim için çok büyük mutluluk...  İnsanın var olabilmesi için geliştirdiği önemli özelliklerinden biri direnç göstermek. Bu ilk başlarda yaşama güdüsü ile doğaya karşı bir direnç iken zamanla doğaya karşı olan direnç hakimiyete ve  ciddi bir sömürüye dönüşüyor.  Bu kadar zarara rağmen doğa hala bize bütün ihtiyaçlarımızı ve güzelliklerini sunmakta ve bu mücadele nereye giderse gitsin  doğa yolculuğuna devam edecek”

 

Heykeltraş Cem Sağbil’ in RESISTER DE LA NATURE AU MYTHE”

“DOĞADAN MİTLERE”  sergisi 13 Haziran ve 30 Ağustos Arası Paris  10. Bölge Belediye Binasında (Mairie Du Dix)  izlenebilir.

 

 Adres; Mairie du 10e

Paris  10. Bölge Belediye Binası  ( Mairie Du Dix )

72 rue du Faubourg Saint-Martin , 75010 Paris

 

 

CEM SAĞBİL KİMDİR?

Dünyaca ünlü heykeltraş Cem Sağbil, 1958 yılında Zonguldak’ta doğdu. Cem Sağbil, 1979 yılında İstanbul, 1988 yılında ise Stutgart Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. 1999 yılında İzmir’de Bronzhane isimli bronz döküm atölyesini kuran Sağbil, 2006 ve 2007 yıllarında Türkiye’de yılın sanatçısı ödülünü aldı. 1992-2008 yılları arasında Almanya’da Karsluhe, Stuttgart, Berlin ve Reutlingen’de, Fransa’da Paris’te, Amerika Birleşik Devletleri’nde Boston’da, KKTC’de Lefkoşa’da, Türkiye’de ise İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale ve Muğla’da kişisel sergiler açtı. Cem Sağbil’in İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale’de, Almanya’da Stuttgart, Böblingen, Ludwigsburg’da ve Fransa’nın başkenti Paris’teki bir meydanda heykelleri yer alıyor.

Yorum Yap