Medine Havva Tatlıcan Dünya Şampiyonu!

 

2022 Arkas Optimist Dünya Şampiyonası’nda gurur tablosu! 

 

Uluslararası Optimist Sınıf Birliği ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliği ile Bodrum Belediye Spor Kulübü Yelken Şubesi tesislerinde 27 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada milli sporcumuz Medine Havva Tatlıcan, kızlar kategorisinde dünya şampiyonu oldu. 

Yarışmanın başlangıcından itibaren performansıyla dikkat çeken milli sporcumuz son güne kadar ilk sıralardaki yerini korumayı başardı. Final gününde de çok iyi bir performans gösteren sporcumuz ülkemize Optimist sınıfında ilk altın madalyayı kazandırdı. Şampiyonluk madalyasını Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’dan alan Medine Havva Tatlıcan, kürsü de Milli Marşımızı yine Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve Türkiye Yelken Federasyonu Özlem Akdurak ile birlikte söyledi. 

 

Şampiyonada ülkemizi gururla temsil eden Milli Takımımızdan Görkem Arda Koçak (Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi) yarışmayı 23. sırada, Medine Havva Tatlıcan (Fenerbahçe Doğuş Yelken) 24. sırada, Ali Poyraz Özdemir (Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi) 31. sırada, Kutsal Güneş Kurnaz (Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü) 82. sırada, Yağız Efe Üze ise (Fenerbahçe Doğuş Yelken) yarışmayı 132. sırada tamamladı. 

 

2022 Arkas Optimist Dünya Şampiyonası’nda bayrağımızı dalgalandıran sporcularımızı, Sportif Direktörümüz Tayfun Erey’i, Milli Takım antrenörlerimiz Gökhan Durkal ve Alican Selcik’i gönülden tebrik ederiz.

Kaynak: TYF

Yorum Yap