ORC Türkiye Ofisi Açılıyor

Ülkemizde, 2016 yılından bu yana, başta Sportsboat sınıfı olmak üzere yelken yarışlarında kullanılan ORC handikap sistemi için gerekli sertifikalar, bugüne kadar, TYF Sportsboat Komitesinin aracılığıyla ORC Merkez Ofisi tarafından düzenlenmekteydi. 27-29 Mayıs 2022 tarihlerinde ORC Ölçüm ve Ölçücüler Komitesi Başkanı, Baş ölçücü Zoran Grubiša'nın ve Ölçüm Komitesi Üyesi Alberto Pindozzi'nin katılımlarıyla; İstanbul Kalamış Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimler sonrasında, sertifikalar artık Türkiye Yelken Federasyonu çatısı altında ORC Türkiye Ofisi tarafından düzenlenecektir.

 

 

ORC yetkilileri, geçen sezon ORC Sportsboat Avrupa Şampiyonası sırasında Kerim Topoyan ve Barış Ersemiz’e verdikleri yelken ve arma ölçüm eğitimlerine, bu sefer tekne ölçümleri ve sertifika basım programının kullanımı eğitimlerini de ekleyerek ORC Ölçüm eğitimini uygulamalı olarak tamamlamışlardır.

 

ORC, kurulduğu günden bugüne, kulüp ve uluslararası sertifikaları alacak teknelerin ilk sertifikalarını ücretsiz düzenlemekte, takip eden yıllarda ücretlendirmektedir. Ülkemizde de bu uygulama Sportsboatlar başta olmak üzere TYF tarafından yapılmaktadır.

 

 

Eğitimi değerlendiren Zoran Grubiša ve Alberto Pindozzi; davetleri ve ORC ülke ofisi kurulması için attığı adımlar için Türkiye Yelken Federasyonu’na, ev sahiplikleri için Kalamış Yelken Kulübü’ne teşekkür ederek, ölçüm ve sertifikasyon işlemlerinin tek elden yapılacak olmasının Türkiye’de ORC derecelendirme sistemi ile yarışan tekne sayısını, özellikle de yat sınıfında arttıracağını söylediler. Çok verimli geçen uygulamalı iki eğitim gününün sonunda İstanbul’dan güvenle ayrılacakları için çok mutlu olduklarını, TYF ile iş birliklerinin büyüyerek devam edeceğine inandıklarını belirttiler.

 

 

Türkiye ORC Ölçüm Sorumlusu Kerim Topoyan ise önceki yıllarda ölçümlerini yaptığı IMS sisteminin modern hali olan ORC sistemine adapte olduğunu ve sertifikaların hızlıca üretileceğini belirtti.

 

ORC de Türkiye’yi temsil eden Şükrü Sanus da seminerlere gözlemci olarak katılarak, eğitim sonrasında artık ORC ölçüm ve sertifikasyon işlemlerinin, bu işlemleri gönüllü olarak yürüten TYF Sportsboat Komitesinden profesyonellere devredileceğini söyledi. Kurulan ORC Türkiye Ofisi aracılığıyla büyük tekneler de dahil tüm sınıflarda ORC sistemi ile yarışların artık daha kolayca yapılabileceğini de ekledi.

Kaynak: TYF

Yorum Yap