Parkinson Olma Riskini Arttıran Faktörler

Parkinson Vakfı'na göre Parkinson, Alzheimer hastalığından sonra en yaygın ikinci nörodejeneratif hastalık ve en hızlı büyüyen dejeneratif nörolojik bozukluktur.
 
Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi'nde David M. Levy nöroloji profesörü olan Dr. E. Ray Dorsey yaptığı açıklamada, "Dünyanın en hızlı büyüyen beyin hastalığı büyük ölçüde insan kaynaklı" dedi. "Başlıca nedenleri, dünya çapındaki kimya şirketlerinin laboratuarlarında sentezlenen kimyasallara toksik maruziyettir."
 
Parkinson Vakfı'na göre, Amerikalılar Parkinson hastalığında 2030 yılına kadar yaklaşık 1,5 milyon kişinin bu hastalıkla yaşayabileceği ciddi bir artışla karşı karşıya ve çevresel toksinlere maruz kalmanın bu artışta güçlü bir faktör olduğuna dair kanıtlar var.
 
Pestisitler (zirai ilaç kalıntıları) ve Herbisitler Parkinson Riskini Artırıyor
 
Roundup gibi glifosat bazlı herbisitlere maruz kaldıktan sonra, Parkinson'un gelişimiyle ilişkili olan beynin substantia nigra bölgesindeki nöron ölümüne bağlı olarak hastalığın gelişimini destekleyen kanıtlar bulunmaktadır.
 
Diğer Kimyasallar: Kuru Temizleme Kimyasalları, PCB'ler Manganez ve kurşuna maruz kalma da artan riskle ilişkilendirilmiştir.
 
Kaynakçılık gibi mesleklerle bağlantılı yüksek doz manganez maruziyetinin manganizm adı verilen bir Parkinson türüne neden olduğu bilinmektedir. Son araştırmalar, kurşuna uzun süreli maruz kalmanın da Parkinson riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu ortaya koymaktadır.
 
Riessland, hastalığa yakalanma ile maruz kalma arasında hiçbir zaman bire bir oran olmadığına dikkat çekti.
"Yani bazı insanlar uzun süre maruz kalıyor ve Parkinson geliştiriyor" dedi. "Diğerleri uzun süre maruz kalıyor ve asla gelişmiyor."
 
George Citroner
 
Sağlık bölümümüz Ata Kültür Yuvası tarafından desteklenmektedir.

Yorum Yap