World Sailing Yıllık Genel Kurul Toplantısı

Başkan Akdurak’ın Asbaşkanlığını yürüttüğü Dünya Yelken Federasyonu- World Sailing Yıllık Genel Kurulu ve Komite Toplantıları Abu Dabi’de gerçekleştirildi.    

Dünya Yelken Federasyonu Asbaşkanı Özlem Akdurak, Gelişim ve Bölgeler Komitesi Başkanı ve Yarış Yönetimi Alt Komitesi Üyesi Pınar Coşkuner Genç, Ekipman Kuralları Alt Komitesi Üyesi Uluslararası Ölçücüler Alt Komitesi Üyesi Haluk Suntay, TYF Sportif Direktörü Tayfun Erey ve TYF Uluslararası Hukuk Danışmanı Av. Ezgi Taban’ndan oluşan Türk Heyeti, görevli oldukları Kurul Komitelerde dünya yelkenciliğinin geleceğini şekillendiren önemli karar ve raporlara imza attılar. 

 

Her bir komite tarafından sporun mevcut yönü ve ileriye dönük önceliklerin yer aldığı raporların hazırlanarak Dünya Yelken Konseyi’ne sunulduğu ve bir dizi toplantının gerçekleştirildiği Yıllık Genel Kurulda sporda cinsiyet eşitliği, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları hazırlıkları, yelken sporunda paralimpik etkinlikler öne çıkan konular arasında yer aldı. 

Genel Kurulda ayrıca, yelken kurallarındaki değişiklikler ve sporun gelecekteki idaresi ile ilgili üyeler tarafından gündeme getirilen sorunların çözümleri için oy kullanıldı.

Kaynak: TYF

Yorum Yap