Genç Sporcumuz Büyük Gurur Yaşattı

İstanbul Yelken Kulübü sporcusu Mehmet Erkut Budak, İtalya’nın Carrara kentinde düzenlenen Açık Optimist Avrupa Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı.

29 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada, 45 ülkenin sporcularıyla yarışan Budak, genel kategoride 4. sırayı alırken Avrupa sıralamasında ise 3. oldu.

Optimist sınıfı Avrupa Şampiyonası Erkekler kategorisinde Türkiye’nin şimdiye kadar elde ettiği en iyi dereceyi kazanan Budak, bu başarısıyla Türk yelkenciliğinde tarihi bir an yaşattı. Şampiyona boyunca gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Budak, adını Avrupa’nın en iyi yelkencileri arasına yazdırdı.

Yarışların ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Budak, “Bu başarı için çok çalıştım ve emeğimin karşılığını aldığım için çok mutluyum. Destek veren aileme, antrenörlerime ve İstanbul Yelken Kulübü’ne teşekkür ederim. Bu başarıyı ülkeme armağan ediyorum” dedi.


İstanbul Yelken Kulübü ve Türkiye Yelken Federasyonu yetkilileri, Budak’ı tebrik ederek, bu başarının Türkiye’de yelken sporunun gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler.


Haber: Burak Erdoğan

Fotoğraflar: İstanbul Yelken Kulübü

Yorum Yap