400 Yıllık Tarihi Yolculuk

Türkiyenin en büyük hareketli model sergisi “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi”ni hayata geçiren Modelport ile 140 ülkede 500 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcısı TIMS Productions, önemli bir iş birliğine imza attı. Yapılan iş birliği kapsamında Muhteşem Yüzyıl dizisinden montajlanan özel bölümler serginin bir parçası olacak. Böylelikle İstanbulun en tarihi bölgesi hem model sergisiyle hem efsane diziden özel çekimlerle ziyaretçileri zamanda renkli ve keyifli bir yolculuğa çıkaracak. 

 

Dünyada 140 ülkede 500 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcısı TIMS Productions ile Modelport arasında önemli bir iş birliği gerçekleştirildi. Yapılan iş birliği kapsamında Muhteşem Yüzyıl dizisinin Tarihi Yarımadada geçen bölümleri, Modelportun İstanbul Sütlücede Miniatürk Müzeside yer alan “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi”ni ziyaret edenler için barkovizyonda gösterilecek. Böylelikle adeta zamanda yolculuğa çıkan ziyaretçiler, barkovizyonda sürekli gösterimde olacak özel bölümlerle dönemin ruhunu bütünüyle hissedebilecek.
Geçmişte dünya tarihini şekillendiren olaylar, şehirler ve medeniyetler, gelecekte ise dünyamızı bekleyen yeni yerleşimler ve yaşam dinamiklerini ilham alan ve gerçek yaşamdan 87 kez küçük, hareketli teknolojik model sergileri üreten Modelport'un hazırladığı “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi”, bir zamanlar Roma İmparatorluğu ve sonrasında Osmanlı İmparatorluğunun merkezi olan İstanbulun 400 bin metrekarelik en tarihî bölgesini hareketli modellerle yeniden canlandırıyor.

 

Yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor

Bu yıl nisan ayında açılışı yapılan sergi, ilk günden itibaren yoğun şekilde yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğruyor. Sergide 400 yıllık bir dönemde Topkapı Sarayı’ndan Sultanahmet Camiine kadar olan bölgede yaşanan hayat gözler önüne seriliyor. Sergi, Yeniçeri İsyanları, Cülûs Törenleri, Yabancı Elçilerin Osmanlı Padişahlarına yaptığı ziyaretler, Sultanahmet Cami ve meydanındaki hayat gibi yüzlerce hikayeyi tüm gerçekliğiyle ve hareketli olarak göstererek ziyaretçileri geçmişte görkemli ve renkli bir yolculuğa çıkarıyor.

 


Serginin çevresinde yer alan bilgi panolarından ve kare kodları cep telefonlarından okutarak 11 dilde bilgi alınabiliyor. Sergide, 10 dakikada bir gece gündüz döngüsüne de tanık olunuyor. Toplam 10.000 adet figür kullanılan sergide modellerin yapım sürecinin gösterildiği bir alan da bulunuyor. Bu alanda, projenin geliştirilmesinden modellerin ortaya çıkmasına kadar geçen tüm aşamalar modelcilerin gerçek malzemeleri sergilenerek anlatılıyor. Bu bölümde 3 boyutlu yazıcılarla modellerin nasıl yapıldığını görmek de mümkün oluyor.

 


Hareketli figürleri, gece gündüz döngüsü, ses ve ışık gösterileri ile yetişkinlerin yanı sıra her yaştan çocuğun ilgisini çeken ve çocuklara masalsı bir dünya sunan İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi özellikle hafta sonu aile olarak yapılacak aktivitelerin en tercih edilen mekanlarında biri haline geldi.

 

İstanbul Tarihi Yarımada sergisi Miniatürk Müzesinde haftanın 7 günü saat 10.00 - 18.00 arasında ziyaret edilebiliyor. 

 

 www.modelport.com       

 Instagram: @tarihiyarimadamodelsergisi  @miniaturkmuzesi

Benzer Yazılar

Bu yazıya benzer içerik bulunamadı.

Yorum Yap