İYK ''Engin Sili Kupası Hareketli Salma Yarışları''

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Engin Sili Kupası Hareketli Salma Yarışları 17-18 Haziran 2023 tarihleri arasında tamamlandı. İki gün boyunca toplam 4 yarışın yapıldığı organizasyona 11 kulüpten 186 sporcu katılım gösterdi.

Festival havasında geçen organizasyonun ödül töreni öncesinde, genç sporcuların heyecanı ve mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Başarılı organizasyonun, baş mimarlarından olan Viskomodor R. GüL Çelikel’in açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

Törene onur konuğu olarak katılan merhum Engin Sili’nin ablası Müge Sili, organizasyon yöneticilerine plaketlerini verdikten sonra duygu yüklü bir konuşma yaptı. Müge Sili,‘’Engin, yelken camiasının bir parçası olmaktan her zaman mutluluk duyardı. Onun anısına düzenlenen bu yarış için İYK yönetim kuruluna teşekkürü bir borç bilirim. Engin Sili’nin adını taşıyan bu sporcu lokalinin önünde bu törenin düzenlenmesi çok anlamlı’’ dedi. Sonrasında genç sporculara hitap ederek, ‘’Sizlerin de çok iyi birer denizci sonra yelkenci olmanızı dilerim. Çünkü deniz bambaşka bir kültürdür. Deniz, sevgidir, dostluktur, arkadaşlıktır, yardımlaşmadır, deniz barıştır. Umarım hepiniz pırıl pırıl denizciler olur ve çok güzel enerjiler ekersiniz bu sulara’’ diyerek konuşmasını sona erdirdi. 

Heyecanla beklenen ödül törenine Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi, Galatasaray Yelken Şubesi ve İYK sporcuları damgasını vurdu. Ilca sınıfında kupalara doymayan Fenerbahçeli sporcular ve Optimist sınıfında çarpıcı sonuçlar elde eden Galatasaraylı sporcuların başarıları göz doldurdu.. Organizasyona ev sahipliği yapan İstanbul Yelken şube sporcuları ise yüksek deneyim ve kalitelerini her sınıfta sergilediler. Yarışa katılan tüm sporcuların birbirlerini sportmence tebrik etmeleri ise izleyenlerin takdirini topladı.

İYK Asil üyesi ve Medya koordinatörlüğü görevini yürüten Deniz Akyıldız’da günün ilgi gören isimlerindendi. Dereceye giren sporculara kupalarını veren Akyıldız, kulübün ilerleyen tarihlerde yapacağı yeni organizasyonların müjdesini verdi.

Organizasyona ismi verilen Temel Reis lakaplı ENGİN SİLİ Kimdir? 1968 Yılında İstanbul’da doğan Engin Sili, Kalamış semtinin sevilen simalarındandı. Babası uzak yol kaptanı olan Engin Sili, ilkokul 4. sınıfta İstanbul Yelken Kulübü'ne katıldı ve o dönemin çok kıymetli yelken eğitmenlerinden ders aldı. Kısa sürede yelkenli branşı onun için bir hayat biçimi haline geldi. 1979 yazında çok sevdiği annesinin vefat etmesiyle birlikte İstanbul Yelken Kulübü'nde daha fazla bulunmaya başladı. Katıldığı yarışlarda çok sayıda kupa ve başarı kazandı. Geçen yıllar içinde İstanbul Yelken Kulübü'nde viskomodor görevine getirildi. Yüzlerce sporcu yetiştirdi ve önemli sayıda genci yelken dünyasına kazandırdı. İstanbul Yelken Kulübüyle ismi bütünleşen başarılı yelkenci Engin Sili, 03.03.2020 tarihinde, arkadaşlarının daveti üzerine gittiği Black Eyes 1 isimli özel teknenin Silivri açıklarında kaza geçirmesi sonucu çok sevdiği mavilikler üstünde hayata gözlerini yumdu. İsmi, İstanbul Yelken Kulübü’nün sporcu lokalinde yaşatılmaya devam ediyor.

 

Yazı-Fotoğraf-Film: Burak Erdoğan / Anadolu Yakası Bölge Temsilcisi

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap