10. Pendik Yelken Marintürk Cup

Pendik Yelken Marintürk Kupası SportBoat 2024 Trofesi 2. Ayak yelken yarışları 26 Mayıs 2024 Pazar günü Pendik Marintürk Marina sponsorluğunda ve Pendik Yelken Kulübü organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Selahattin Bilbey

Levend Gürkan’ın Baş Hakem, Tuncay Tanrıverdi’nin Baş Hakem Yardımcısı olarak yönettiği yarışlara SportBoat  Kategori A ve Sportboat Kategori B olarak TYF ORC SportBoat sınıfında tekneler katıldı.

Fotoğraf: Selahattin Bilbey

Sportboat Kategori A Tekneler:

 

Sportboat Kategori B Tekneler:

 

Yaklaşık 750 tekne kapasiteli Pendik Marina ve 140 tekne kapasiteli Göcek marinalarının işletmecisi olan Marintürk sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışlar sportboat Türkiye Şampiyonasının ikinci ayağı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Fotoğraf: Selahattin Bilbey

Fotoğraf: Selahattin Bilbey

Yarışmanın ev sahipliğini yapan Pendik Yelken Klübü başkanı Tanku Bulduk’un ifade ettiği şekilde bu yarışlar 2012 yılından beri düzenleniyor. Pandemi döneminde bir kaç kere ertelenmek durumda kalan yarışlar, geçtiğimiz yılda da rüzgar şartlarının uygun olmaması nedeniyle yapılamamıştı. Ancak bu sene Mayıs ayının 26. Gününde  hava oldukça güzel ve beaufort skala 4 rüzgar kuvveti yelken severlere oldukça keyifli anlar yaşattı ve zevkli bir yarış gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Selahattin Bilbey

1962 yılında kurulan Pendik Yelken Kulübü bu spora gönül veren insanların özverili katkılarıyla uzun yıllardır Türk gençliğinin hizmetinde pek çok başarılı sporcu yetiştirmiş ve hatta İstanbul’un en eski yelken klüplerinden biri olarak dragon sınıfı Dünya Kupasına 1967 yılında ev sahipliği yapmıştır.

Fotoğraf: Selahattin Bilbey

O zamanlar sahilde olan tesisleri sahil yolunun yapılması ile birlikte yıkılmış ancak daha sonra marinanın faaliyeti geçmesi dolayısıyla Ülker grubunun desteği ile Marintürk tesisleri içinde kendilerine yer tahsis edilerek yaklaşık 15 yıldır, o günden bugüne yaklaşık 4000 gencimizi ücretsiz olarak yelken sporu ile tanıştırmış ve bu alanda ilerlemelerine vesile olmuştur.

Fotoğraf: Selahattin Bilbey

Halen 70’in üzerinde lisanslı sporcusu olan kulüp yelken sporunun tüm sınıflarında eğitim ve çalışmalarına sosyal bir kulüp olarak değil yalnızca bir spor tesisi olarak devam etmekte ve gençlerimizi deniz ve su sporları ile tanıştırarak, Türk denizciliğine önemli katkılar sunmaktadır.

 

26 Mayıs Pazar günü yapılan yarışlar iki rota olarak planlanmasına rağmen daha sonra 1. rota iptal edilmiş ve 2. rota kartı kapsamında aşağıda gösterildiği şekilde gerçekleştirilmiştir.

 

Oldukça güzel ve yelken sporu için belki zaman zaman biraz sert ama genellikle uygun ve zevkli rüzgar koşullarında gerçekleşen yarışlarda sonuçlar aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir.

Fotoğraf: Mehmet Yakup Özer

Kategori A Sonuçları:

 

Kategori B Sonuçları:

 

Fotoğraf: Mehmet Yakup Özer

Fotoğraf: Mehmet Yakup Özer

Haber: Mehmet Yakup Özer

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur. 

Yorum Yap