2026 Golden Globe Race’de Ülkemizi Temsil Edecek

Yelken dünyasının en zorlu, en prestijli yarışlarından biri olarak bilinen ve tek başına 30.000 mil durmadan, yardım almadan dünya turunu tamamlamayı amaçlayan Golden Globe Race (Altın Küre Yarışı) organizasyonunda ülkemizi Erden Eruç temsil edecek. 

Dört yıl aradan sonra 2026 yılında Fransa’nın Atlas Okyanusu kıyısındaki Les Sables d’Olonne’dan ilk startı verilecek olan yarışın en temel özelliği, katılımcıların modern navigasyon ve iletişim teknolojilerini kullanmaktan ziyade, 1960'ların teknolojik standartlarına uygun olarak donatılmış eski tarz yelkenli teknelerle Okyanusu geçmeye çalışmalarıdır. 

2026 Golden Globe Race’de ülkemizi temsil edecek ve 1976 yılı Alan Hill tasarımıyla inşa edilen CLARA isimli Biscay 36 türü yelkenli ile yarışa katılacak olan Erden Eruç, 2007 ve 2012 yılları arasında kendi kas gücüyle devrialemi başaran ilk kişi olarak sırasıyla Pasifik, Hint ve Atlas Okyanusu’nu kürek ile geçmiştir. 18 Guinness Dünya Rekoru sahibi olarak Eruç, New York merkezli dünyaca ünlü Kaşifler Kulübü’nün kendisine 2013 Liyakat Ödülü’nü sunduğu ve Outside dergisi tarafından 2013 yılında “dünyada maceranın çehresini değiştiren dokuz kişi” arasında yer almaktadır. 

Açık denizlerde tüm cesareti ile mücadele ederek başarılar elde eden Erden Eruç’a yelken dünyasının en zorlu yarışı olan Golden Globe Race yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Kaynak: TYF

Yorum Yap