Arora X Yelkenlisinden Mıyc Kış Trofesi

Burak Algon'a ait Arora X yelkenlisi ile Mıyc Kış Trofesi'ne katılan Yelkencinin Gazetesi İzmir bölge temsilcilerinden lisanslı yelkenci Kaptan İlke Kardelen'in izlenimleri...

 

Yine yeni bir yarıṣta, cuma günü ekiple antrenman ve tekneyi hazırlamak için Netsel marinada buluştuk. Tüm ekip çok heyecanlıydı.

Yelkenlerin kontrolleri yapılıp tüm hazırlıklar tamamlanınca transfer sırasında çalışmadığını farkettiğimiz hız göstergesini temizlemek için kireç çözücü ve keskin olmayan bir bıçak hazırlayarak yerinden çıkardık. Fışkıran suyu elimizle kapatarak tapasını yerine takıp, sensörün çarklarının kolayca dönebilmesi için üzerine yapışmış kekamoz, yosun ve pislikleri temizleyip kireç çözücüde bekleterek temizledik. Kurulayıp biraz da yağladıktan sonra harika çalışan sensörü yine dikkatli bir şekilde yerine taktık.

 

Sabah 10:00’da brifing’de ekip olarak hazırdık. Bazı teknelerin IRC belgelerinin tamamlanmaması sebebiyle gruplara bölünmeyen 33 tekne aynı anda start alacaktı.

Bir saat sonra son hazırlıkları tamamlayıp hakem botunu takip ederek start hattına yakın yerimizi aldık. Rota verildiğinde kaptanımız  havayı değerlendirerek yarış stratejimizi ekiple paylaştı. Herkes çok heyecanlı ve enerjikti. Özellikle tüm yarış süresince konsantre olmak ve yaptığın işe bakmak kaptanımızın bizden istediği en önemli şeydi.

Son 5 dakikayı 30 saniye aralıklarla sayarak start hattında yerimizi aldık, harika bir start oldu.

Kendi grubumuzda (IRC2) olduğunu tahmin ettiğimiz rakiplerimizi birer birer arkamızda bırakarak keyifli bir orsa, heyecanlı şamandıra dönüşleri, stabil olmayan havada çok adrenalinli balon seyri ile yarışı keyifle bitirdik. 

Gruplar ayrılmadığı için geçici sonuçlar birkaç saate geldi ancak herkes yarışmanın  heyecanından  sonuçlarla değil, aldıkları keyifle tatmin olmuştu bile.

Teknemizi toparlayıp ekip olarak saat 6:00’da organizasyonun hazırladığı, yarış kritiklerinin yapıldığı brifing alanındaki bira ve şarap eşliğinde köfte, sucuk, pilav etkinliğine katıldık. Diğer ekiplerdeki arkadaşlarımızı görmek, yarıştaki heyecanlı anları paylaşmak çok keyifliydi.

Ertesi gün 10:00’da teknede buluşmak üzere ekip arkadaşlarımızla sözleşip dinlenmek için geceyi erken bitirdik. Sabah uyandığımızda çok sakin bir hava ile karşılaştık. Deniz çarşaf gibi dümdüz… Sıfır havada  yelkenlerini bile açmayan tekneler, deniz üzerinde kuğu gibi süzülüyordu. Komite botunu takip ederek yola çıktık ve diğer teknelerle beraber havayı beklemeye başladık.

Ölçümler yapıldı, zaman zaman 4-5 knotlara çıkan hava stabil olmadığı için start verilemedi. 

Herkesin hayal kırıklığı yüzünden okunuyordu. Marinaya dönerken bir sonraki antrenman ve yarış planlamaları yaparak ekip ile vedalaştık.

 

 Bir sonraki yarışta buluşmak üzere…

 

Mıyc Kış Trofesi 1. Ayak Sonuçları

Yazı: İlke Kardelen

Kamera - Fotoğraflar: İlke Kardelen Arşivi

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap