Başarıyla Tamamladılar

Dak-Sar'a Katılan Yeni Gönüllüler Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı
 
Denizciler Dayanışma Derneği (DDD) çatısı altında faaliyet gösteren Denizde Gönüllü Arama Kurtarma yapan DAK-SAR mevcut gönüllü sayısını artırmak amacıyla yeni bir gönüllü eğitim dönemi (61'inci Dönem) açtı.  DDD'ne üye olan ve DAK-SAR da görev yapmak isteyen 16 gönüllü 9 günlük temel eğitime alındı. Eğitimin teorik bölümü 7 gün sürdü. Teorik eğitimde DAK-SAR'ın tanıtımı misyon ve vizyonu, genel denizcilik bilgileri, tekne yapısı, manevraya etki eden kuvvetler, aborda olma, avara etme, demirleme, yedekleme, gemici bağları, kazalar ve yapılacak işlemler, yangın, meteoroloji, ilk yardım, navigasyon, denizde çatışmayı önleme tüzüğü, kısa mesafe telsiz konuları öğretildi. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ve Deniz Polisi'nden gelen temsilciler kendi kurumlarını tanıttılar.  Teorik eğitimin sonunda yapılan sınavı geçen adaylar kurtarma botları üzerinde 2 günlük uygulamalı eğitime alındılar. Öncelikle kurtarma botlarının  tanıtımı üzerindeki cihaz ve eçhizelerin kullanılması öğretildikten sonra denizde dümen tutma, belirli rotaya gitme, aborda olma, avara etme, yedekleme, teçhizatını hazırlama, elincesi hazırlama, yedek halatını atma, diğer tekneyi yedeklem,e denizde personel transferi, denize düşen kişinin kurtarılması eğitimleri yapıldı.
 
 
Eğitimlerini tamamlayan gönüllü adayları DAK-SAR faaliyetlerine katılmaya hak kazandılar. Eğitim sonunda kutlama yapan gönüllülere Dernek Başkanı Murat Kaya hoşgeldiniz konuşması yaptı ve başarılar diledi. 
 
DAK-SAR  hafta içi gündüz haftasonları ise 10.00-23.00 saatleri arasında zorda kalan amatör denizcilere yardım etmek üzere nöbet tutan bir sivil toplum kuruluşu. Sahil Güvenlik Komutanlığının kontrol, denetimi ve izniyle faaliyetlerini sürdüren DAK-SAR tamamen eğitimli yürekli gönüllülerden oluşuyor.
 
 
 
 
 
 
Kalamış marinadaki merkezlerinde VHF 16,72 ve 73 ncü kanalları dinliyor. Aynı zamanda zorda kaldığınızda 0533 714 1935 nolu telefondan  yardım isteyebilirsiniz.
 
Sizlerde DAK-SAR'a katılabilir veya maddi ve ayni yardım yapabilirsiniz.
 
Turgay Aytaç
Dak-Sar Eğitmeni

Yorum Yap