Bayk Kış Trofesi

Bu sene BAYK Kış Trofesi'ne Hanse 455 teknemiz Flawless ile destek  sınıfında katıldık. Ankara Yelken ekibi ve Burak Algon ile öncelikle tekneye ve birbirimize alışarak, yarış eğitimi ve antrenman yaparak eğlenceli bir trofe geçirmeyi amaçlıyoruz.

 

Cuma sabahı erkenden yola çıkan Ankara Yelken Ekibi ile öglen antrenman yapma heyecanıyla Bodrum Turgutreis D-Marin’de buluştuk.

Hava yağışlı oldugu için planladığımız antrenman ve balon basma yerine tanışma, teknemizi tanıma, görev dağılımı yapıp, motorla 2 saatlik bir seyir ile Milta marinaya doğru yola çıktık.

Sabah saat 10.00’da birifing’de buluşmak üzere ayrıldık. Ertesi gün Marina Yacht Club’da yapılan brifing’e baş hakemimizin yarışlar ve trofe ile ilgili verdiği bilgileri can kulağı ile dinleyip yarış sticker ve bayraklarımızı alıp yarış alışverişimizi de yaptıktan sonra saat 11.20 gibi denize çıktık.

Rota her zamanki gibi önceden hazırlanan bir sürü rota içinden o günķü hava koşullarına göre parkurda açıklandı. 

Hava start anında olan 12.00’de 20-22 knot’larda olacak ve daha sonra 15.00 gibi daha da artacağından komite karada ve Bodrum arasındaki parkurda tüm seyirlerin bulunduğu bir rotayı seçti. Tam 12.00 gibi parkur kurulmuş oldu ve sırası ile startlar verilmeye başladı.

 Bizim destek sınıfımızda 8 adet tekne bulunuyordu. 

Hepimiz start’tan sonra Karaada Bodrum kalesi arasında orsa-pupa-orsa kolu, sonrasında Kurt Burnu şamandırasını dönüp Tavşanburnu şamandırası ve start şamandırasından sonra kale önünde finish’e girdik. Burada en çok bizi ve tüm ekipleri zorlayan Tavşanburnu şamandırası ile finish arası oldu, 30 bazen 32’lere çıkan hava ile hem zor hem de keyifli bir orsa kolu yaşadık.

Hakem komitesi, can yeleği gibi güvenlik konularında çok hassastı ve gerekli uygulamalar yapıldı. Yarış öncesi verilen talimat ile IRC’de can yeleklerini giymemiş olan ekiplerden 4 yarış teknesi, destekteki 1 tekne DSQ ile yarışta ceza alarak sıralamaya katılamadı.

Akşam yapılacak olan açılış kokteyli hain saldırılardan dolayı verdiğimiz şehitlerimize taziyelerimizi sunmak için iptal edildi ve bir ek talimat ile sabah erken start için saat 10.30’da hazır olmamız istendi.

Pazar sabahı güzel açık bir hava ama önceki günden daha soğuk 18-22 knot arası değişken bir rüzgar bizi karşiladı. Yine start hattına geldiğimizde parkurumuz açıklandı, komite hemen şamandıraları attı ve start verildi. Bu sefer yine Karaada ve kale arası bir orsa pupadan sonra Çelebi Adası’nı iskelede bırakıp Tavşanburnu şamandırasını da iskelede bırakıp finish hattına gittik.

Buradaki yarışlarda gün içinde tüm seyirleri yapma imkanını yakaladık. Balon bastık ve yarış içinde devamlı hep yeni şeyler öğrendik. Yarışlardan sonra 1-1,5 saat tüm ekip toplanıp yarış anındaki hareketleri, kritik noktaları konuşup nasıl daha iyi bir ekip olabiliriz diye fikirler ürettik. Ve sonunda hiç sevmediğimiz zaman geldi. Teknemizi toplayıp bavullarımızı hazırladık.

Teknemizin marinaya, ekip arkadaşlarımızın da evlerine dönme vakti geldi.

 

Bir dahaki yarışlarda tekrar buluşmak üzere. Denizlerde sağlık ve mutlulukla kalın.

 

Yazı: İlke Kardelen

Kamera ve Fotoğraflar: İlke Kardelen Arşivi

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap