Çok Yönlü Bir Yelkenci ‘’KOÇER TÜRKÖZ’’

Koçer Türköz / kocerturkoz@yahoo.com

Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvar bölümü mezunu olan Koçer Türköz, 30 yıl İstanbul’da Mimar Sinan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. 

Yelkenli ''Liberty''nin yan genel görünüm planı ve teknik bilgileri 

Kamera: Koçer Türköz

Üç yıldızlı eğitmen balık adamdır. Bir dönem Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nda görev yapmıştır. Avrupa’dan yurdumuza birçok yelkenli tekne transfer etmiş, yelken yarışlarına katılmıştır. 

''Liberty''nin sancak bordadan görünüşü

Fotoğraf: Koçer Türköz

En önemli dalışı, uzaydan gözükmesi nedeniyle dünyadaki tek yaşam yeri olan GREAT BARRIER REEF’di. 1990 yılında planladığı bu dalışı uzun süren hazırlıklarını tamamlayarak 2001 yılında gerçekleştirdi. Yağmur Ormanları ve Reeflerin buluştuğu nokta olan Malezya’da, Uzak Doğu’nun en harika yerlerinden Bali Adası’nda, Endonezya’da dalışlar yapmıştır. 

İskele kıçomuzluktan görünüş

Fotoğraf: Koçer Türköz

Kamera: Koçer Türköz

 

Denizcilik dergilerinde bugüne kadar eğitici, öğretici makaleleri yayınlanmıştır.

 

İstanbul / Anadolu Yakası açıklarında seyir halinde

Kamera: Koçer Türköz

Yurdumuzda ikinci eşi çok az sayıda bulunan Liberty adında, Atol 4 tipindeki 43 feet yelkenliye sahiptir ve yoğun hazırlık içindedir. Yelkenlisi ile denizlere açılacak. Planladığı şekilde işler yolunda giderse muhtemelen 2023 yılının son aylarında yelken açacak. Yolculuk esnasında uğradığı yerleri, çektiği filmleri bu sayfalarda okuyacaksınız.

Kıç kasaradan yaşam mahalli görünüşü

Fotoğraf: Koçer Türköz

Kamera: Koçer Türköz

Koçer Türköz, programladığı hedefine ulaştığı zaman Atlantik’te önemli bir noktada 2023 yılının kasım ayında dalış yapacak. Sizlerin de bu dalıştan haberiniz olacak.

 

Fotoğraf: Koçer Türköz

 

29 yıl aralıksız yazı yazdığım YELKEN DÜNYASI denizcilik dergisinde (Yelken Dünyası dergisi 2018 yılında kapandı) Koçer Türköz ile birlikte Çanakkale Boğazı'nda sabit batarya görevi gördüğü esnada Boğaz'a sızan düşman denizaltısı tarafından batırılan MESUDİYE ZIRHLISI görüntü serisi iki bölüm halinde yayınlanmıştı. Seriyi Koçer Türköz ile birlikte hazırlamıştık. Yıllar sonra Koçer Türköz ile birlikte YELKENCİNİN GAZETESİ'nde yine birlikteyiz. İnşallah ortaya çok güzel haberler, belgeseller çıkaracağız. 

 

Fotoğraf: Koçer Türköz

 

Yelkencinin Gazetesi’nin bir mensubu olması nedeniyle kendisine başarılar diliyoruz. Her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Yolu açık olsun…

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

 

Yazı: B. Hulusi Gürbüz / Genel Yayın Yönetmeni

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşu

Yorum Yap