Dak-Sar Gönüllüleri Yeni Bir Kurtarma Botu Almak İçin Koştu

 
Kalamış merkezli 12 mil yarıçaplı deniz sahasında amatör denizcilere yardıma koşan DAK-SAR gönüllüleri bu kez derneklerine yeni bir kurtarma botu almak için koştu.
 
DAK-SAR tam 22 yıldır envanterindeki süratli botlar, palamar botu ve  egitimli gönüllü personeliyle; amatör denizcilere yardım ediyor. Bu süreçte 3000 in üstünde olaya müdahale edip; bunların içinde çok vahim durumda bulunan 585 hayatı kurtardı. 
 
 
Envanterindeki botların ufak bakımlarını, onarımlarını bu konuda uzman gönüllüler, büyük onarımları ise yetkili servis ve tersaneler yapıyor. Her yıl 5 kez gönüllü eğitim programları açarak yeni gönüllülerin DAK-SAR'a katılması sağlanıyor. 
 
 
Arama - kurtarma botlarına gözleri gibi bakan gönüllüler; yaşı 75'in üstünde olan 301 numaralı palamar botunun yerine yeni bir palamar botu kazandırmak için kolları sıvadılar. Yönetim kurulu gemi inşa sektörüyle yeni bir palamar botu inşasını görüşürken, gönüllüler bu projeye imkanlar ölçüsünde maddi katkı sağlamak amacıyla nasıl katkıda bulunabilirizi düşünerek açık açık platformuna üye olan derneğin üyeleri olarak bağış toplamak amacıyla iyilik peşinde koş platformunun düzenlemiş olduğu NKOLAY İSTANBUL YARI MARATONU'nda 10 km koşmaya karar verdiler.
 
 
 
30 Nisan'da koşuya katılan gönüllüler bugüne kadar 360 bin TL bağış topladılar. 400 bin TL olan hedeflerine az kaldı. Bağış sistemi koşudan sonra 15 gün daha bağış toplanmasına müsade ediyor.
 
DAK-SAR Gönüllüleri, Yelkenci Gazetesi'nin okurlarını eş, dost, akraba ve arkadaşlarını tamamen gönüllülük esasısyla denizcilere yardıma koşan DAK-SAR'a destek olmaya çağırıyor. Valilik izniyle yapılan bu bağış kampanyasında kullanılan hesap bilgilerini ileten gönüllüler bağışlarınızı bekliyor.
 
 
Pruvanız neta rüzgarınız kolayına olsun değerli denizci dostlar
 
BAĞIŞ HESAP BİLGİLERİ
Denizciler Dayanışma Derneği
TR86 0006 4000 0011 1680 3788 34
AÇIKLAMA KISMINA
CC100247
 
 
Saygılarımızla
 
Turgay AYTAÇ
(E.) Dz. Albay DDD. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Yorum Yap