Deniz Dibi Temizleme Projesi İle Örnek Bir Çalışmaya İmza Attı

 

Six Senses Kaplankaya; doğaya saygı, sürdürülebilirlik, bulunduğu bölge ve yerel kültürleri korumak misyonu kapsamında, bünyesinde gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarını geçtiğimiz günlerde Kaplankaya bölgesinde Deniz Dibi Temizleme projesi ile genişletti. Akdeniz çanağının en gözde bölgesinde, hem ev sakinlerine hem de misafirlerine istisnai bir yaşam deneyimi sunan Kaplankaya iş birliği ile gerçekleşen geniş çaplı deniz kıyı temizliği ve farkındalık etkinliklerinde; çocuk ve  öğrencilerden yerel yönetimlere, gönüllü kuruluşlardan otel çalışanlarına ve misafirlere kadar geniş bir kesim daha temiz bir dünya için yeniden bir araya geldi.

Six Senses Kaplankaya, markanın uluslararası sürdürülebilirlik misyonu kapsamında hayata geçirdiği doğa dostu faaliyetlerine yıl boyunca devam ediyor. Six Senses Kaplankaya, Kaplankaya iş birliği ile bu sezon Deniz Dibi Temizliği projesini de genişletti.

Dünya çapındaki Six Senses otellerinde olduğu gibi, karbon ayak izini azaltmak ve doğayı korumak konusundaki faaliyetleri ciddiyetle yürüten Six Senses Kaplankaya, 2024 yılında deniz ekosisteminden daha 7646,70 kg atığı temizleyerek iki yıl içinde toplam  8236,7 kg atığın temizlenmesi ile doğaya ve deniz yaşamına destek sağladığı faaliyetlerini daha geniş kapsamda Kaplankaya ile iş birliği içinde öteye taşıdı ve çevre bilinci etkinliklerine öncülük etmeyi sürdürdü.

12 kilometrelik kıyı şeridini, 151 dalış yapılarak  20 metrelik deniz derinliğini kapsayan bu özel projede 450.000 m2 dip taraması yapıldı. Kaplankaya Su Sporları’nın uzman dalış ekibi ile biyologlardan oluşan ekip ve gönüllü akademik ekiplerlerden oluşan kaynakları, KAPLANKAYA Sürdürülebilirlik Departmanı ve Six Senses Kaplankaya Sürdürülebilirlik Departmanı’nın iş birliği ve denetimi altında denizin derinliklerinde yatan atıkları toplamakla kalmayıp aynı zamanda yerel balıkçılardan kalan ve hem pasif olarak avlanmaya devam eden hem de mikroplastik kirliliğine neden olarak hayalet ağları da temizleyerek deniz biyoçeşitliliğini korumak ve denizlerin sağlığını güvence altına almak için önemli bir adım attı. 

Dünya Günü'nde otel misafirleri ve bölge okul öğrencilerini bir araya getirerek çevre bilinci ve toplumsal katılımı teşvik etmek adına da bir fırsat sunan Six Senses Kaplankaya ve Kaplankaya, deniz dibi temizliği çabaları ve sonuçları hakkında yerel balıkçılar ve sakinler gibi yerel paydaşları da bilgilendirerek, çevreyi koruma duygusunun artırılmasına ve denizlerin korunmasının öneminin vurgulanmasına katkıda bulunmayı amaçladı.

Six Senses Kaplankaya ve Kaplankaya, deniz altında gözlemlenen hayalet ağlar ve kirlilik gibi endişe verici unsurları ortadan kaldırmaya yönelik bu proje ile doğaya duyduğu saygı ve özeni vurguluyor.

Yorum Yap