Deniz ve Yelkenle İç İçe Bir Yaşam

Yelkencinin Gazetesi: Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Eren İnce Çiftçi: 24 Ekim 1972 yılında İstanbul’da dünyaya geldim. Kamu yönetimi ve işletme alanlarında iki ayrı lisans eğitimimi tamamladıktan sonra satış ve pazarlama alanında yüksek lisans yaptım. Uzun yıllar akademisyen olarak işletme dersleri verdim. Hayatı gözlemleme ve ilişkiler konusuna olan yoğun ilgimden dolayı sosyoloji alanında yeniden bir lisans eğitimi aldım. Ardından aile ve çift danışmanlığı eğitim programlarını tamamlayarak aktif olarak aile ve çift danışmanlığı yapmaya başladım. Aynı zamanda İstanbul Aile Danışmanları Derneği üyesiyim.

Bu süre zarfında ‘’İçinden Deniz Geçen Şiirler, Yedi Denizin Masalı’’ ve ‘’Mavi Dergah’’ olarak üç tane kitabım okuyucuyla buluştu.’’Yedi Denizin Masalı’’ kitabım 2023 yılında öykü dalında bana ödül kazandırdı.


Y.G: Yelkencilik alanına ilginiz nasıl başladı?

E. İ. Ç: Denize olan aşkım çocukluğumdan beri vardı. Yelkenle tanışmam eşim Eftal Çiftçi ile tanışmamızdan sonra başladı. Aslında tamamlanma sürecim oldu diyebilirim. Ruhumda eksik kalan parçayı bulmak gibi oldu benim için. Bu yüzden beni denizlerle buluşturan eşime buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.


Y.G: Terapi ve deniz arasında bir bağ var mıdır?

E. İ. Ç: Terapi, insanların zihinsel süreçlerini ve duygularını anlamlandırabilmesine yardımcı olan bir süreçtir. Deniz de gerek içerdiği zengin mineraller, negatif iyonlar ve iyot gibi özellikleriyle insan sağlığına mucizevi etkide bulunur. Tuzlu suyun temizleyici ve iyileştirici özelliği sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur. Sadece deniz kenarında olmak bile ruhu sakinleştirebilir.


Y.G: Teknede yaşamak iş hayatınız için engel oluşturuyor mu?

E. İ. Ç: Bilakis, beni daha çok motive ediyor. Kendimi huzurlu hissediyorum. Hatta kitaplarım için ilham kaynağım olan dünyam burası. Online görüşmelerimi de rahatlıkla yapabiliyorum.


Y.G: Son olarak bize ne söylemek isterseniz?

E. İ. Ç: Son olarak ‘’İçinden Deniz Geçen Şiirler’’ kitabımdan bir şiirle bitirmek isterim.Tüm deniz aşığı dostlara bir çağrı olsun.


Gönlü Serseri

Kim bilir kaç deniz gezmek

Daha kaldı ömürde

Gün döndü

Bak bitti gitti bugünde

Bitmez Dünya’nın derdi

Nasıl olsa bir günde

Bırak rüzgara kendini

Sür deryaya yelkenlini

Varsın desinler gönlü serseri

Haydi gel benimle


Röportaj: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Fotoğraflar: Eren İnce Çiftçi Arşivi

Yorum Yap