‘‘Denizde 100 Kadın’’

Cumhuriyet’in 100. yılında ‘’Cumhuriyetin Kızları’’ projesiyle daha önce hiç denizle buluşmamış kadınları yelken sporuyla tanıştırarak tekne yarışlarına hazırlayan Kotex Türkiye, farkındalık yaratmak amacıyla hayata soktuğu proje etaplarını belgesel bir film haline getirdi.

Ana temasında kadınlara yönelik engel ve önyargıların aşılarak  başarı dolu bir serüvene yelken açan 100 kadının hikayesinin anlatıldığı belgesel filmi Türkiye’de bir ilki yaşatmış  oldu.

Tecrübeli yelkencilere taş çıkarırcasına en sert rüzgar ve dalgaları aşarak yarışlarda çarpıcı dereceler  elden eden Kotex kadın yelken ekibinin en özel anlarının görüntüleri derlenerek kült bir motivasyon içeriği oluşturuldu.

"Denizde 100 Kadın" belgesel filminin ilk gösterimi, İstanbul Boğazı’nın büyüleyici tarihi mekanlarından biri olarak bilinen Feriye’de düzenlenen görkemli bir basın  lansmanıyla yapıldı. Ünlü aktris Melisa Sözen’in sunumuyla gerçekleşen tanıtım galasına, belgeselin baş kahramanı kadınların yanı sıra birbirinden seçkin davetliler katılım gösterdi. 

Popüler rock grubu Mor ve Ötesi’nin Hayalin, Umudum Olsun, İstersen Yaparsın” parçasıyla katkıda bulunduğu film izleyenlerden tam not aldı. Lansman açılışında konuşma yapan  Kimberly Clark Türkiye Pazarlama Direktörü Orjin İbar  ‘’Her bir yarışa birbirini hiç tanımayan yedi ve on kişilik kadın  ekipleriyle yarışlara katıldık. Birlik olma ruhuyla bu güzel yolculuğa ve başarılara ulaşmış olduk’’ dedi. Ardından söz verilen Kotex Proje Takım Kaptanı Murat Tan ise ‘’Yarışlarda çok güçlü rakiplerle karşı karşıya kaldık. Kadın sporcularımıza inancım konusunda hiçbir zaman tereddüt etmedim ve yüksek başarılar yakaladık’’ diyerek sözlerine son verdi.

Basın lansmanı ve galanın bitmesiyle birlikte günün hatırası olarak Kotex firmasının hijyen ürünleri ve denizci pusulaları özel paketler içerisinde davetlilere hediye edildi. Başarılı organizasyonun İletişim Sorumlusu Betül Akgül’dü. Feriye Sarayı önünde bekletilen Kotex Yelken Takımı teknesi davetliler tarafından yoğun ilgi gördü.

‘‘Denizde 100 Kadın’’ belgesel filmi Blu TV ve Kotex Youtube kanallarından izlenilebilir.

Yazı ve Fotoğraflar: Burak Erdoğan

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap