Denizlerdeki Kirliliği Azaltan Çalışmalarını Açıkladı

Teknoloji devi Samsung, her geçen gün daha da büyüyen denizlerdeki ekosistemi ve doğal yaşamı etkileyen kirlilik sorununu çözmek için harekete geçti. Samsung, bu doğrultuda denizlerde ve okyanuslarda bulunan, 50 km açığa kadar yayılmış plastik atıkları (OBP) geri dönüştürerek, dönüştürdüğü bu malzemeleri yüksek çözünürlüklü monitörlerde ve Galaxy cihazlarda kullanıyor.

 

Fotoğraf: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşu

 

2 milyon kişinin 6 ayda kullandığı toplam su miktarına eşit tasarruf sağlanıyor 

 

Bu gelişmelere paralel olarak, Samsung'un Cihaz Çözümleri (DS) biriminin üretim tesislerinde kullanılan çevre dostu su arıtma teknolojisi, üretim tesislerinde önemli bir tasarruf sağlamaya devam ediyor. Su kullanımını azaltan bu teknoloji, iki milyon kişinin altı ayda kullandığı toplam su miktarına eşit miktardaki suyun yeniden kullanılmasını sağlıyor.

 

Samsung, halihazırda plastik atıklardan dönüştürülen malzemeleri ürettiği monitörler ve mobil cihazlarda kullanmayı sürdürüyor. Şirket ayrıca, yarı iletken (çip) üretim tesislerinde atık suların arıtımını sağlayarak denizlerdeki kirliliği azaltmaya katkı sunuyor. Samsung’un bu zamana kadar gerçekleştirdiği çalışmalar, hazırlanan infografik vasıtasıyla detaylı olarak aktarılıyor.

Yorum Yap

Sosyal Medyada En Çok Bu Hashtag'lerle Arandık!