Foça Yelken Şenliği

Yelken sporunu desteklemek, rüzgar ve su sporları alanlarının tanıtımı, ülkemiz ve dünya yelkencilerinin dikkatini çekerek Foça sularında şampiyonaların düzenlenmesini sağlamak ve bölge turizmine katkı amaçlı olarak MW Phokaia Beach Resort ana sponsorluğunda düzenlenen, Ege’nin mavi suları ve Foça kıyılarında gerçekleştirilen MW Phokaia Yelken Şenliği’ne  Callista  teknesi  ve   ekibi  ile 28 – 29  Eylül’ de  katılım sağladık. Festivale 45 yelkenli yat ve 300’e yakın yelken  sporcusu katılım sağladı. 

Casta Sailing Team / Emine Aydın Arşivi

Tekneler Foça, Urla, Çeşme ve Çandarlı’dan 4 ayrı grup olarak yola çıktı ve Karaburun’da buluşarak yaklaşık 300 sporcuyla yatlar hep birlikte Foça rotasına yelken bastılar. 

Festivalin ilk gün programı teknelerin “Denizin Peri Bacaları” olarak da tanımlanan, Foça’nın mitolojik efsaneleriyle ünlü “Siren Kayalıkları”nın da  bulunduğu  Orak Adası’nda demir atmasıyla tamamlandı.

29 Eylül 2024 Pazar günü iki ayrı grup halinde Foça Liman içinde, tarihi Beşkapılar Kalesi önünde toplanan yatlar; İncir, Fener, Orak adaları güzergahıyla silueti Ulu Önderi andıran Atatürk Adası’na ulaştı.

Bazı tekneler havanın düşük olması nedeniyle bağlı bulundukları limanlara  döndüler.

Şenlik boyunca yelkenlilerin oluşturduğu renkli görüntüler, deniz tutkunlarını ve bölge halkını mest etti.

 

Haber ile ilgili diğer video'lara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/shorts/gV_FMOF7c0A

https://studio.youtube.com/video/HNYFmPnNwro/edit

https://studio.youtube.com/video/K67VYZLTHCc/edit

 

Haber: Emine Aydın

Kamera ve Fotoğraflar: Emine Aydın 

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap