Gazeteci Adem Yavuz'un Şehit Oluşu

Ergin Konuksever, Cengiz Kapkın, Ziya Akçapar, Faysal Geyik ve Özer Hatay...

Ergin Konuksever… Ben kendisine Ergin ağabey derim. Ergin ağabey ile ortak dostlarımız rahmetli Yalçın Birik ağabey ve (E.) Deniz Piyade Binbaşı Kıbrıs Gazisi Mesut Günsev’dir. Ergin ağabeyi zaman zaman arar hatırını sorarım. Yaklaşık bir yıl önce eşini kaybetti.

Ergin ağabeyi anlatmaya sayfalar yetmez. Kıbrıs Harekatı esnasında arkadaşları ve kendisinin yaşadıklarını, annem Gül Kamer Gürbüz’ün askerlik görevimi yaparken benim için biriktirdiği gazetelerden derlenmiş küpürlerden göreceksiniz. Ben bu gazeteleri ve deniz arşivini Yelkencinin Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Sayın Özge Durmuş’a teslim ettim. Ergin ağabey ile alakalı unutamadığım bir olay ise Kıbrıs’ta yaşadıklarını kitap haline getirip gazete merkezine teslim etmesiyle ilgili. Editör kitabı kuşa çeviriyor. Ergin ağabeyi bunu görünce beynine kan sıçrıyor. Editörü kucakladığı gibi pencereden aşağı atacağı esnada elinden zor kurtarıyorlar.

 

Ergin ağabeyimin ve diğer gazeteci arkadaşlarının yaşadıklarını aşağıdaki küpürlerden okuyabilirsiniz.

 

 

 

Kapak Fotoğrafı: Yelkencinin Gazetesi Arşivi

Yazı: B. Hulusi Gürbüz / Genel Yayın Yönetmeni – 21.08.2022

Yayına Hazırlayan: Özge Durmuş / Genel Yayın Yönetmen Yrd.

Grafik: Doruk Ajans

Yapılmış Yorumlar (1)

Sertan Sayın
25 Ağustos 2022, 20:56

Hulusi ağabey, eline sağlık. Yazılarında unuttuğumuz geçmişimizin, günümüzde ise yozlaştığımızın resmini çizdin bize. Geçmişinden ders almayan bir millet nasıl olduk biz, şaşıyorum.

Yorum Yap