İkinci Eşini Bulamadık

Asri Sergici’nin isteği üzerine projesi Atar Beşpınar tarafından çizilen kabayole tipindeki yelkenli, Recep Sukes ve Eyüp Kalay’ın Marmara Deniz Atölyesinde inşa edilmiştir.

 

1963 yılında inşasına başlanan, 1965 yılında denize indirilen 7.20m boyundaki, genişlik 2.10m, 10hp albin benzinli makineye sahip teknenin inşa tekniği bakır perçin basma trizdir. Yelkenleri Behzat Baydar tarafından yapılmıştır. Yelken alanı 21m²’dir.

 

 

Asri Sergici Beyefendi’nin vefatından sonra oğlu Ercan Sergici tekneyi çok özenle korudu ve bakımını yaptı. Ercan Sergici yakın zamana kadar Tuzla / Nuh Sitesinde çok güzel tekneler inşa etti.

 

 

Kabayole denize indirildiği zaman Ümit ismi verildi. Şu anda tekne Erol Erensoy Beyefendi tarafından kullanılmakta olup yıllık bakımları Ercan Sergici tarafından yapılmaktadır.

 

Ercan Sergici, yıllar önce kabayoleyi sattığı kişiye ‘’Satacağın zaman bana teklif et.’’ demiştir. Birçok kez tekneyi kendi satın alıp tekrar satmıştır. Teknenin alım satımları sırasında güvertesini tik kaplamıştır. Makinesi 9hp yanmar dizel ile yenilenmiştir. Teknenin geri kalan kısımları bumba çatalından direğine kadar orjinaldir.

 

 

Erol Erensoy Beyefendi’de kabayole Baltacı'yı çok iyi korumaktadır.

 

Bugüne kadar araştırmamıza rağmen ikinci bir eşine rastlamadık. Kabayole Baltacı yarım asırı devirerek 57. yaşını sürmektedir.

 

 

 

Yazı: B. Hulusi Gürbüz

Fotoğraflar: Ercan Sergici-Erol Erensoy

Yorum Yap

Sosyal Medyada En Çok Bu Hashtag'lerle Arandık!