İstanbul Yelken Kulübü Tebessüm Ettirdi

Geçtiğimiz günlerde yaptığı görkemli müze açılışıyla ziyaretçilerinin büyük beğenesini toplayan İstanbul Yelken Kulübü, Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında düzenlediği kültürel etkinliklere bir yenisini daha ekledi. ‘’GÖZYAŞINDAN TEBESSÜME (Mondros’tan Lozan’a) ‘’isimli serginin açılışı 27 Ekim Cuma akşamı gerçekleştirildi. Ücretsiz olarak İstanbulluların hizmetine açılan sergi 27 Kasım tarihine kadar devam edecek. 

 

SERGİNİN ANA TEMASI 

Gözyaşından Tebessüme sergisi, 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin ardından Osmanlı İmparatorluğu ve İtilaf devleri arasında imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşmasının bir neticesi olarak işgale uğrayan İstanbul şehrinde yaşanılan üzüntüleri, işgale karşı mücadele eden isimlerin gösterdiği kahramanlıkları ve Lozan Barış Antlaşmasının kabulüyle birlikte yaşanılan büyük coşku selinin İstanbul şehrindeki yansımalarını konu alıyor. 

 

SERGİLENEN  ESERLER

Sergi alanında ziyaretçileri, o dönemin kayda geçen gazete manşetleri, kişisel hatıratlar, el yazmaları, çizilmiş resimler, orijinal fotoğrafların akıcı metinlerle birleştirerek kompozisyona dökülmüş görselleri karşılıyor.

 

KARTAL 2 İSTİMBOTU MODELİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’un işgal edildiği 13 Kasım 1918 tarihinde güvertesinde ‘’GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER’’ sözünü söylediği KARTAL 2 İSTİMBOTU MODELİ serginin dikkat çeken eserlerinden biri. 

 

SERGİ AÇILIŞINDAN KARELER

Açılış kokteyline iştirak eden kulüp üyeleri, İYK orkestrasının çaldığı vals müziği eşliğinde özel anlar yaşadılar. 

 

AİLE TABLOSU

İYK Başkanı Billur Arıkan,  Füsun Dinar, İYK geçmiş dönem başkanı Yavuz Dinar ve İYK Sosyal Komite Üyesi Simla Okay gecenin keyifli oldukları gözlemlenen isimleri arasındaydı.

 

YORGUN SAVAŞÇI

Müze, sergi açılışı ve birçok etkinlikte imzası bulunan İYK Medya ve Kültürel etkinlikler koordinatörü Deniz Akyıldız davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği isimlerin başındaydı.  

 

Kulübün saygın isimlerinden birisi olan İYK eski dönem komodorlarından Seyhun Binzet yaptığı konuşmasında Cumhuriyetin 100. Yılının önemine vurgu yaptı. 

‘’GÖZYAŞINDAN TEBESSÜME ‘’(Mondros’tan Lozan’a) sergisi İstanbul Yelken Kulübü’nün teras bölümünde ziyaretçilerini bekliyor.

Yazı-Fotoğraflar: Burak Erdoğan

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap