KALAMIŞ YELKEN KULÜBÜ KENDİ SONUNU HAZIRLADI

2007 Yılında düşük bordalı bir filika satın almıştım, bunu yelkenli haline getirmek için planlar çizdim. O planları çizmek benim için zor değildi. Daha önce ağabeyim Doğan GÜRBÜZ’e 6.20m boyunda bir yole yelkenli  çizimlerini yapmıştım. Ağabeyim, teknenin kabuk inşasını İzmit  Halıdere’de bulunan Hüsnü ALTINBİLEK’e sipariş vermişti. H. ALTINBİLEK  bizimle konuşunca heyecanlanmıştı. Kendi ifadesi ile ilk defa yelkenli yapacaktı. Yıl 1978 ve ağabeyim teknenin siparişini verdi. Bu konuya başka zaman devam edeceğim.

 

Tekrar konumuza dönersek; eski dostum Hidayet SUERDEM, o esnada  Kalamış Yelken Kulübü çekek sahası sorumlusu idi. Kendisine filikayı donatmak için yer aradığımı söyledim. Hidayet, bana ‘’KYK sahasına çekelim, aylık …… tl ödiyeceksin ve elektrik  parası ödeyeceksin.’’dedi. Detaylarda anlaştık ve Hidayet’in uygun gördüğü günde filikayı getirdim. Birkaç gün denizde kaldı, bir de fırtına atlattık. Sonunda Hidayet tekneyi karaya aldı, duvar dibine önceden KYK sahasına getirdiğim metal  sehpanın üzerine koyduk ve süratle imalata başladım. Önce direğin yerini tespit ettim sonra çarmık ayaklarının yerini tespit ettim. Merhum eşim F. Zehra GÜRBÜZ, bana her aşamada yardımcı oluyordu. KYK’den aldığımız her hizmetin parasını muntazam ödüyordum. Bir taraftan  demirci dostlarım ile krom imalatları yapıyordum, krom parçaların karton modellerini yapıyordum. Hayrettin BARBAROS kardeşim, çok yetenekli olduğu için kolayca anlaşıyorduk. Hayrettin’in imal ettiklerini ertesi gün Zehra ile montajını yapıyorduk. KYK’nün tüm kurallarına uyuyorduk. Bana tahsis edilen sahanın her gün işin bitiminde mıntıka temizliğini yapıyordum, günler akıp gidiyordu. KYK’de tekneyi sala benzeten  bilgisiz, kıskanç herifler çoğunlukta idiler. BİTMİŞİNİ BİLE HAYAL EDEMEYECEK kadar vizyonları yoktu.

Zamanla KYK Başkanı Esin Şahinbozkır, kıskanç heriflerin dolmuşuna binerek bana gıcıklık etmeye başladı. ÖMRÜNÜN EN BÜYÜK HATASINI YAPMIŞTI. Artık bu işin dönüşü yoktu. O anda görevde idim, beni tanıyanlar ne görevinde olduğumu anlarlar… Arif olanlarda anlar. Esin Şahinbozkır, bana tacizlerini arttırmıştı, ben yavaş yavaş önceden tespit ettiğim açıklarını kullanmaya başladım. İlk olarak orada tost yapıp satıyorlardı. Eskiden bir nedenle İstanbul defterdarlığında komsiyonlara   katıldığım için tanışıklığım olan defterdar muavinine tost satıp gelir sağladıkları halde fiş kesmediklerini, vergi kaçırdıklarını söyledim.  Durumumu Hidayet’e ilettim. Esin Hanım, Hidayet’in de hatırını saymadı.  KYK üyesi olan dostlarımdan merhum müstafi Yüzbaşı Erol ve Aytaç  Ş. ŞENGÜN’e söyledim. Esin Şahinbozkur onların da hatırını saymadı. Bu nun üzerine Esin Şahinbozkır’ın kocası ile atış poligonunda arkadaş olan eski dostum Nevzat ÇARŞIBAŞI, Bekir CANTÜRK, merhum Bahadır KUNAÇAV’a söyledim.  Esin Şahinbozkır, arkadaşlarımın da hatırını saymadı.

Artık tamamdı……………… ve planları sıra ile uygulamaya başladım. Önce mensubu olduğum DENİZ TİCARET GAZETESİ’ne  değerli arkadaşım Ayhan Bey ile Suadiye’de bulunan internet kafenin birinden görevde bulunduğum esnada kullandığım kod adımdan derlenmiş bir mail çektik. İmtiyaz sahibi Yamaç ERÖZBEK hemen KYK’ne damladı. Esin Şahinbozkır, Yamaç’a dertlerini yemekte anlatmaya başlamış. İki kişiden şüphelendiğini söylemiş. Bir tanesi ben, diğeri gıcıklık yaptıkları ve dövmeye kalktıkları çok değerli ve BEYEFENDİ kişiliği ile tanınan temiz yüzlü bir kardeşimiz. O sıralarda KYK’nün merkez binasına çökmeye çalışanları hatırlarsınız. Esin Şahinbozkır, zamanın İçişleri Bakanı Sadettin TANTAN’dan yardım istemişti. Sayın TANTAN,  KYK’ne çökmeye çalışanlara ‘’Çocuklar ceketinizi alın, orayı derhal terk edin.’’ demişti. Bunları nereden biliyorum? Sayın TANTAN’ın yakın arkadaşı Korgenaral rütbesindeki Sivil İstihbarat Görevlisi Mehmet T. İle uzun yıllar önce beraber görev yapmıştım. O sıralar sık ziyaret ediyordum, sohbetlerimizde anlatıyordu. Neyse konuyu uzatmayalım. Esas Esin Şahinbozkır, Kalamış Marina ile Fenerbahçe arasında bulunan araya sıkışmış olan balıkçıların yardım taleplerine hep KULAKLARINI TIKADI. Ekmeğini denizden kazanan insanlara  acil durumlarında bile yardımcı olmadı. 6m boyundaki olta balıkçısı olan birçok tekne sahibinin acil durumda teknesini çekecek yeri yoktu. FB ordu evinin arkasındaki çekek sahasına gidecek durumları olmadığı zaman bile balıkçılara yardımcı olmadı. KYK’nün üyelerinin  zerre kadar  İKK’dan haberleri yoktu. Açılımı; İSTİHBARATA KARŞI KOYMA. Yanlarına oturuyordum, saf saf hiç ilgim olmadığı halde FOTO MAÇ okuyordum. KYK ile ilgili bilgi topluyordum. Fenerbahçe ile Kalamış arasında barınmaya çalışan bölge balıkçıları çok sıkıntı çekiyorlardı ve çaresiz kalmışlardı. Fenerbahçe ordu evinin arkasındaki çekek sahasına teknelerinde problem oluştuğu zaman gitmeleri neredeyse imkansız hale geliyordu. Kalamış Yat Limanı’na çekmelerine zaten bütçeleri yetmezdi. Fenerbahçe Yarımadası’nda bulunan Turing’in yanında bulunan çekek sahası zaten kaldırılmıştı. KYK Başkanı Esin Şahinbozkır, balıkçıların feryadına kulak tıkıyordu. Bu onun sonunu getirdi. KYK’ndekiler kendi dalgasındaydı. Balıkçılar eve ekmek götürme derdindeydi. Daha söyleyecek çok şey var. Bu kadar yeter…

 

B. Hulusi GÜRBÜZ

Genel Yayın Yönetmeni

20.09.2022

Yayına Hazırlayan: Özge DURMUŞ

Genel Yayın Yönetmen Yrd.

Grafik: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşu

Yorum Yap