Kıbrıs Barış Harekatı, Savaş Gazisi, Savaş Muhabiri Ağabeyimi Sonsuzluğa Uğurladık

Ergin Konuksever ağabeyim, merhum Mimar-Mühendis Yalçın Birik ağabeyim ve yakın dostum (E.) Dz. Piyade Binbaşı Kıbrıs gazisi Mesut Günsev’in yakın arkadaşı 17 Aralık günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 18 Aralık’ta Levent Afet Yolal Cami’nden ikindi namazında sonsuzluğa uğurlandı.

Ergin Konuksever ağabeyim ile alakalı pek bilinmeyen bazı şeyleri size anlatmak istiyorum.

Ergin Konuksever ağabeyim, Kıbrıs Barış Harekatı’nda savaş muhabiri olarak görev yaptığı esnada elinde M1-A1 (11.43 kalibre) Thomson makineli tüfek ile yerine göre Rumlarla çarpışmış olup bu süre esnasında esas görevini hiçbir zaman unutmamıştır. Ana vatana çektiği fotoğrafları ulaştırmak için onları sahile götürmeye çalışan Kıbrıslı soydaşın (muhtar) ‘’kestirmeden gideceğim’’ diye RMM askerlerinin (Rum Milli Muhafız Gücü) eline düşmeleri neticesinde çıkan tartışmada yanında bulunan meslektaşı Gazeteci Adem Yavuz’un yaralanmasıyla Rumlar, Adem Yavuz’u hastaneye götürür. Ergin Konuksever ağabeyim Adem’i yalnız bırakmaz, beraber hastaneye gider. (Kendisi de yaralanmıştır)  Hastaneye vardıklarında RMM askeri Adem Yavuz’u vurarak ağır yaralar ve Adem Yavuz hastanede şehit olur.

Ergin Konuksever ağabeyim Kıbrıs Barış Harekatı’ndan önce Filistin’de El Fetih hareketinde Arap-İsrail savaşında, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgali esnasında savaş muhabiri olarak görev yapmıştır.

Ergin Konuksever ağabeyim tüm yaşadıklarını ve daha fazlasını Türkiye’ye döndükten sonra bir kitapta toplar, görev yaptığı Günaydın Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim eder. Yazı İşleri Müdürlüğü’nden bir süre sonra kitabın taslağını ister tetkik etmek için. Birde ne görsün! Yazı İşleri Müdürü KİTABI KUŞA ÇEVİRMİŞ. Yazı İşleri Müdürünü Ergin Konuksever ağabeyim Günaydın Gazetesi’nin penceresinden atacağı sırada elinden zor alırlar. Bu olayı bana merhum Yalçık Birik ağabeyim anlatmıştı. Bu nedenle bazı gazete patronları Ergin Konuksever’i sevmezdi.

Ergin Konusever ağabeyim, bana örnek olduğu gibi birçok kişiye de örnek olmuştur. Coşkun Aral, Merhum Savaş Ay ve Ramazan Öztürk kendisini örnek almıştır. Yakın zamana kadar Ergin Konuksever ağabeyimle hep telefonla görüşüyorduk. Ben 2021 yılında rahatsızlanınca iyileşene kadar sadece telefonla konuşabildik. Yakın zamanda gazetemizin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Özge Durmuş ile ikimizi evine davet etti. Özge ile tanışmak istiyordu. Bana ‘’Hulusi, Özge’ye nasihatlarim olacak’’ dedi. Maalesef Ergin Konuksever ağabeyimin vefat haberini aldık.

ERGİN KONUKSEVER AĞABEYİM MUHTEŞEM BİR İNSANDI.

MEKANIN CENNET OLSUN AĞABEYİM. SENİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ.

 

Yazı: B. Hulusi Gürbüz / Genel Yayın Yönetmeni

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşu

Yapılmış Yorumlar (4)

Oktay Özkan
19 Aralık 2022, 21:03

Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah 🤲

Yekta Tahmas
19 Aralık 2022, 21:46

Allah rahmet eylesin...

Kudret Altınkeser
20 Aralık 2022, 12:42

Allah rahmet eylesin

Kemal Omay
20 Aralık 2022, 12:43

Kahraman bir gazeteceydi. Yazı her şeyi anlatmış, Allah rahmet etsin.

Yorum Yap