Kusursuz Fırtınada “Trio sınıfı” Geçti

Çok anlamlı bir günde start alacak Trio trofenin ilk ayağı. 18 Mart Çanakkale Şehitleri takvimlerde bana bir gün önceden gösterdi kendini. Tek başıma çıktım konakladığım otelin balkonuna, tek başıma yaptım saygı duruşumu, tek başımaydım ve 107 yıl önce o kahramanların sabahın bu saatinde ne yaptığını; Henri Benazus’un kitabından öğrendikten sonra kahvaltım boğazımdan geçmedi. Bodrum’da hava sıcaklığı eksi değerlerdeydi. Rüzgar 28 knot, görüş mesafesi 12 mil, basınç 1.024 hPa olurken ultraviyole düzeyi zayıf olarak görülüyordu güvenilir kaynaklarımda. Birçok yazım vardı bugüne denk gelen. O yazılarımı da  hatırladım. Sonrasına birlikte bakalım.

 

 

Bir yarışa katılmak için bahane neyse katılmamak içinde bahane odur. Güzelim BAYK Trio Trofeye 7 tekne kayıt verdi. Ne gam… Ama öyle değil işte.! Fırtına bahane, Trio ilk ayak şahane oldu işin sonunda.

 

 

Oysa; Trio denince aklıma caz gelir önce, sonrasında ülkemizde yapılan ilk ve tek BAYK Trio. Bu yazımda önce Trio Trofeden çok kısa tematik notlar sonrasında efsane kış trofesinden optimum engel’den bahsetmeyi planlamıştım. Böyle olsun isterdim. Yer, zaman, imkan meselesi alır beni götürür hep. Yine de Trio Trofenin  bir single plak gibi kısa, lezzetli, net, birden bire başlayıp biten (9 mil) heyecanına hayran kaldığımı belirteyim. Uçup geldiler adeta.

 

    

 

BAYK’ın birbirinden güzel, seyir ve yarış heyecanı yüksek rotalarından 5 no’lu olanın ek talimatla yapılan değişiklikle Köçek sığlığı çıkartılarak kısaltılan rota da koşuldu Trio trofenin ilk ayağı. Start, akvaryum mevki açığından verildi. Görecek burnu sancakta, Çelebi Adası iskelede dönülüp finiş verdi tekneler. Daha iyisi Bodrum’da trofenin diğer ayaklarına. Son söz buz gibi havaya. Her soğuk kendi sıcaklığını yaratıyor sonunda. Milta Marina, Marina Yacht Club, Marina Club kışın bir şömine sıcağı, yazın bir meltem… Geriye kalan keyfi varın siz düşünün. Bu yazının fotoğraflarıyla hepinize iyi seyirler.

 

 

Yazı ve Fotoğraflar: @sailing.raphy

Yorum Yap

Sosyal Medyada En Çok Bu Hashtag'lerle Arandık!