Okyanus Ötesi Yelken Yarışı Olan Transquadra’da Tolga Pamir Ülkemizi Temsil Edecek

2021 yılında önce Tek Kişilik Türkiye Turu Rekoru’nu kıran ve ardından bir Türk ekibinin ilk kez katıldığı okyanus aşırı yelken yarışı olan Transquadra’da Tolga Pamir, Sinan Sümer ile birlikte yarışa katılarak Marsilya-Madeira arasındaki Transquadra 2021’in ilk etabında 1.300 deniz mili mesafeli rotayı 2. sırada tamamlamışlardı. 

2022 yılında ise Sevda Ersezer ile İki Kişilik Türkiye Turu Rekoru’nu kırararak bir başarı daha elde eden Tolga Pamir, bu kez yaklaşık 4000 deniz millik (7200 km) bir parkur olan ve 3 – 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında başlayacak Transquadra’da tek başına ülkemizi temsil edecek. 

Deneyimli yelkencilerin katılımına özel olarak düzenlenen ve yarış organizasyonu tarafından özel davetle seçilen Pamir, yarış için hazırlıklara başladı.

Fransa’nın Atlantik kıyısı La Turballe şehrinden başlayacak ve 2 etaptan oluşan Transquadra, Martinique Adası Le Marin Limanı’nda sonlanacak. 

Yeni başarılarla ülkemizi gururlandırmasını temenni ettiğimiz Tolga Pamir’e okyanus ötesi yelken yarışı olan Transquadra yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Kaynak: TYF

Yorum Yap

Sosyal Medyada En Çok Bu Hashtag'lerle Arandık!