Piri Reis Üniversitesi Yelken Kulübü

Piri Reis Üniversitesi Yelken Kulübü,  Türkiye’nin ilk ve tek denizcilik ihtisaslı üniversitesinin, köklü ve gözde öğrenci kulübü olarak 2014 yılında kurulmuştur.

Denizciliğe gönül veren tüm üniversite öğrencilerine yelken deneyimi kazandırmayı amaçlayan kulübümüz, Yelken eğitimleri ve antrenmanlarıyla birlikte her geçen gün gücüne güç katmaya devam ediyor.

Başarılarımızdan söz edecek olursak; katıldığımız yarışlarda, farklı IRC sınıflarına göre neredeyse her zaman ilk 3 sırada yer alıyoruz. Nisan ayında katıldığımız MIYC Campus Cup IRC-2 sınıfı birinciliği ve IRC-1 sınıfı ikinciliği, son yapılan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları Üniversitelerarası IRC-2 sınıfı ikinciliği ve Gezgin Sınıfı Overall Birinciliği gibi birçok önemli başarılar elde ettik.

Tüm bunların yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile üniversite dışında da birçok insanın hayatına dokunmaya çabalıyoruz. Devlet koruması altında ki küçük kardeşlerimizle, yelkene çıkararak yelken ve deniz aşkını küçük yaşta aşılıyoruz.

 Büyük deprem felaketinin yaşandığı ilk saatten itibaren hızlıca organize olarak bölgedeki ekiplerimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza tüm imkânlarımızı seferber ettik. Hala mağdur vatandaşlarımıza gerek maddi gerekse psikolojik yardımlarımıza devam etmekten gurur duyuyoruz.

Tabi tüm bu başarıların ve çalışmaların perde arkasında bulunan, üniversite ve kulübümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz aile bağıyla herkesin tek bir vücut gibi hareket ettiği büyük bir takıma sahip olmamız, gücümüze güç katıyor.

 

PRU YELKEN KULÜBÜ

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap