Rahmi M. Koç ''İstanbul Yelken Kulübü Müzesi''ni Ziyaret Etti

Ülkemizin önde gelen ve deniz sever iş insanlarından Rahmi M. Koç, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü İstanbul Yelken Kulübü Müzesini ziyaret etmek üzere kulübe geldi. 

İstanbul, Ankara ve Cunda’da kendi adına açtığı dünya ölçeğinde tanınan müzelerin yanı sıra müzecilik konusundaki ilgi ve bilgisi çok değerli olan Sayın Koç’un kısa bir süre önce açılan müzeyi ziyareti kulüp mensuplarını onurlandırdı.

Kulübün 72 yıllık tarihinin yanı sıra 1800’lü yıllara uzanan cumhuriyet öncesi yelken yarışları ve sonrasında Türk yelken tarihi ile Türk Donanması’ndan da birçok obje ve belgenin sergilendiği müzeyi ilgiyle gezen Rahmi Bey’e Koç Müzesi Genel Müdürü Sayın Mine Sofuoğlu eşlik etti. Kendilerine Müze Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu üyesi Sayın Deniz Akyıldız tarafından tüm bölümler anlatılırken Rahmi M. Koç ilgi ile takip etti ve sorularıyla detaylı bilgi aldı.

Başkan Billur Arıkan ve Yönetim Kurulu üyelerince ağırlanan Sayın Rahmi M. Koç’a kulübün onursal üyeliği ve anı plaketi takdim edildi.

Plaketin müzesinde yerini alacağını belirten Sayın Rahmi M. Koç, Başkan Billur Arıkan’a RMK Müzesi Atölyesinde yapılmış bir maketi de hediye etti.

Ziyareti süresince kulüp hakkında detaylı bilgi alan Sayın Rahmi Koç, müze anı defteri ve kulüp şeref defterini de imzaladıktan sonra 1967 yılına ait İstanbul – İzmir yarışını özel olarak yayınlamış SON gazetesi seri haberlerini içeren mini sergiyi ve Burhan Kunt Şeref Salonunu da gezdi. 

  

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap