Tırhandil Cup, Oktay Tüfek Trofesi Sezon Finali…

Ocak ayında başlayan ve toplam 6 ayaktan oluşan Tırhandil Cup, Oktay Tüfek Trofesi geçtiğimiz hafta sonu yapılan yarış ve muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi...


Yaşayan tirhandil ustalarımız; Halil Ası, Mahir Top, Mustafa Özkeskin ve Pamuk JR adına yapılan ve 7 tirhandilin katıldığı 6. ayak cumartesi sabahı Bodrum Denizciler Derneği’nde başhakem Aslı Göktan brifingiyle başladı.


İlk gün rüzgâr olmaması nedeniyle start verilemezken, ekipler tirhandillerini borda bordaya verip, bolca muhabbet etti, eğlendi ve balık tuttu.


İkinci gün, rüzgâr kendini hafif de olsa gösterince Hakem Komitesi şamandıra yarışı için start verdi. Güneybatı yönünden 4-5 knot rüzgârla başlayan yarışta rota kısaltmasına gidilince tüm tirhandiller finiş yaptı.


Tırhandil Cup, Oktay Tüfek Trofesi, Veli Bar’da düzenlenen geniş katılımlı muhteşem bir ödül töreni ile sona erdi. Sunuculuğunu akademisyen / danışman Murat Can Canbay’ın yaptığı ve dereceye giren ekiplere ödül ve hediyelerin verildiği gece sonunda organizasyona destek olan kişi, kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketleri sunuldu.


Trofe genel sıralamasında ise 1. Gara Poşet, 2. Funda ve 3. Whisper S oldu. Ekiplere “Tolga Tüfek” tarafından tasarlanan ve yapılan kupalar, Bodrum Deniz Müzesi Yayınları tarafından kitaplar ve Köylü Marin hediye çekleri verildi. Ayrıca, Tırhandil Cup özel trofe bayrağı da -bir sene boyunca taşımaları için- Gara Poşet ekibine teslim edildi.

 

Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi, Tüfek ailesine -adına trofenin düzenlendiği Oktay Tüfek anısına- bir teşekkür kupası verdi.


Bodrum Sağlık Vakfı tarafından hazırlanan teşekkür plaketleri; BODTO-Mahmut Kocadon, İMEAK Bodrum-Orhan Dinç, Denizciler Derneği-Erol Erdoğan, Başar Petrol-Başar Bıyıklı, The Bodrum Cup-Süleyman Uysal ve goca gayıkların yelkenle yarışabileceğine inanarak, yarışların startını veren Erman Aras’a ve Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Era Yelken Kulübü, Ağanlar, Bodrum Marine Group, Azurine Yachting, Frenk, Kiracı, Kaktüs Cafe, Fifi, Pi Cafe, Veli Bar, Körfez Bar, Adamik, Kraft Bistro, Code.Zero.Meida, Odiworks, Bodrum Deniz Müzesi Yayınları, Bodrum Spor Yelken, Köylü Marin’e takdim edildi.
 

Yorum Yap