Y. DENİZ BAL

Deniz ile birkaç sene önce çizdiği bir resim sayesinde tanıştık.

 

‘’Ne çizmişti?’’ derseniz hiç görmediği halde bir denizaltı gemisi çizmiş, herkesin kule dediği denizaltının yelkenini muntazam çizdiği gibi periskobunu da kamufleli olarak yapmıştı. Denizin çizdiği bu resimden sonra kendisi ile daha sık görüşmeye başladık. Okulda başarılı olduğunu düşündüğüm Deniz, bana göre ileride Türk Deniz Kuvvetleri’nin bir mensubu olarak karşımıza çıkacak. Hatta Deniz Kuvvetleri mensubu arkadaşlarımla konuştuğum zamanlarda ki ortak düşüncemiz şu:  ‘’Deniz, geleceğin denizaltı komutanlarından biri olacak.’’ 

 

Yelken Dünyası denizcilik dergisinde aynı dönemde Ali San ile yazıyorduk. Ali’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı, tercümesini yaptığı ve DAK-SAR tarafından basılan ‘’Son Emir Batırın’’ kitabı, arkadaşımız DAK-SAR eğitmeni (E.) Dz. Albay Turgay Aytaç tarafından 10 Ekim 2022 tarihinde imzalanarak Y. Deniz Bal’a tarafımdan verilmesi için bana teslim edildi. 

Konuyu birkaç gün öncesinden Deniz’in annesi Gül Hanım’a bahsettim ve Deniz’e söylememesini rica ettim. Gül Hanım, bugün saat 15:30’da okuldan çıkan Deniz’i alıp gelerek buluşmamızı sağladı. Deniz’e kitabını Atatürkçü Denizci Topluluğu temsilcisi arkadaşımız Burak Erdoğan verdi. 

Deniz, kitabını teslim aldıktan sonra heyecanla ikinci sayfasını açarak kendisi için yazılanları okudu.

Deniz, kitabı tetkik ettikten sonra geleceğin Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın denizaltı komutanlarından olacağının sözünü verdikten sonra Burak Erdoğan’a Atatürk’ün askeri olarak selamını çaktı.

Bu güzel buluşmadan sonra aramızda sohbet ettik. Deniz, en son çizdiği gemiyi bize gösterdi. Bizde Deniz’e ikinci sürpriz olarak DAK-SAR eğitmeni arkadaşımız (E.) Dz. Albay Turgay Aytaç’ın kendisini 23 Nisan 2023 günü ‘’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’’nda DAK-SAR merkezine davet ettiğini söyledik. Deniz’in gözleri parladı. 

YOLUN AÇIK OLSUN DENİZ…

 

Yazı ve Fotoğraflar: B. Hulusi Gürbüz / Genel Yayın Yönetmeni 

1810/2022

Yayına Hazırlayan: Özge Durmuş / Genel Yayın Yönetmen Yrd.

Grafik: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşu      

Yorum Yap