Yelkenci / Gazeteci - 2. Bölüm

Arkadaşımız İstanbul / Anadolu Yakası Maltepe ilçe temsilcisi Fatih Şenyüz'ün yelkenciliğe başlayışının öyküsü

Hikayenin başlangıcını aşağıdaki link'ten okuyabilirsiniz.

https://yelkenciningazetesi.com/yelkenci-gazeteci

 

Rota Seaman 5.75 yelkenli, 10 hp içten takma Çin malı Katana motor, Köysan Şanzıman. Adı Kuwawa

 

Bir Sivriada hatırası

 

Tenteli Kuwawa, konfor had safhada.

 

Minik denizciler

 

Tam 6 sene bu tekne ile buralarda yapılabilecek herşeyi yaptım. Bir gün kızım geldi ve “Baba içi olan tekne alalım” dedi. Kamaralı demek istedi tabii de tabiri henüz bilmiyor çocuk ne yapsın? Benim de öteden beri hayalim tabii kamaralı bir yelkenli sahibi olmak. Yalnız, şöyle de bir detay var, 3 sene öncesinde 50 yaşında emekli olmuşum. Gelir gider belli. Deniz fakir adamı sevmez diye pek de sevimsiz bir laf da var ortalarda dolanan. Bir yandan çocuk büyüyor onun potansiyel eğitim masrafları olacak derken, bu hayata kaç kere geliyoruz ki bir rüya daha ne kadar ertelenebilir ki deyip, çok da fazla bakınmadan hemen bizim limanda satılığa çıkmış olan Algomar Rainbow 9.40 modeli tekneyi aldım gitti. Ahgumgum da hayatımıza böylece girmiş oldu. 

 

5 yıldır bu tekneyi kullanıyorum ve çok memnunum. Hep soruyorlar, “Ne zaman büyüteceksin?”, ''Efenim aşağılara (güneye) inmiyor musun?”

''Hayır'' diye cevap veriyorum hepsine, teknem de, denizim de bana yetiyor. Tabii ki biraz külfetli bir uğraş ama son 4 senedir masraflarına küçük bir katkı karşılığında meraklısına yelken zevkini tattırıyorum, yelken pratiği yaptırıyorum, elimden geldiğince bildiklerimi de aktarıyorum. Ne de olsa serde ucundan kıyısından bir miktar hocalık da var. 

 

Algomar Rainbow 9.40 ve Yanmar 27 hp saildrive motor.

 

Denize ve yelkene meyil etmiş, ilgili ve meraklı arkadaşlara dilimin döndüğünce yol göstermek ve masraflara küçük bir katkı karşılığında teknemi paylaşmaktan zevk alıyorum. Bu şekilde ne güzel dostluklar kuruluyor bir bilseniz.

 

İç görünüm ama hayatta böyle derli toplu değil malesef. Normal tabii, orası artık bir yaşam alanı.

 

Hikayenin tamamını merak eden ve denize bir adım atmak isteyenler bana @sailingahgumgum instagram profilimdeki iletişim bilgilerimden ulaşabilirler.

 

2018 yılı, 3. Deniz Kızı Yelken Kupası

 

Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun.

 

Yazı: Fatih Şenyüz

Fotoğraflar ve Kamera: Fatih Şenyüz

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur. 

Yorum Yap