Yıldız Teknik Üniversitesi Solar Boat Takımı Birçok Başarıya İmza Attı

Yıldız Teknik Üniversitesi Solar Boat Takımı (YTU YILDIZ SOLAR BOAT TEAM) 2012 yılında YTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğrencileri tarafından kurulmuştur. Kuruluş amacı ulusal ve özellikle uluslararası güneş enerjili tekne yarışlarına katılmak ve Türk gemi mühendisliğini en iyi şekilde temsil etmektir. Yıldız Teknik Üniversitesi Solar Boat Takımı mensuplarını kendilerinden dinleyelim...

Takım bugüne kadar 2 senede bir gerçekleştirilen ‘’Dutch Solar Race’’e, 2012, 2014, 2016 ve 2018 yıllarında olmak üzere dört kez katılmış ve kayda değer başarılar elde etmiştir. 2012 senesinde ilk kez katılma kararı verdiğimiz yarışmada ön elemeleri geçerek yarışmaya hak kazandık. Yeni denemeleri ve yenilikleri ödüllendiren yarışma jürisi tarafından ‘’Cesaret Ödülü’’ ile ödüllendirildik. 2014 senesinde ön elemeleri geçerek yarışa katılmaya hak kazandık. Birçok teknik problem ile karşılaşmamıza rağmen 49 takım arasında 13. olma başarısını gösterdik. 

2016 senesinde 42 takım arasında 9. olma başarısı gösterdik. Teknemizde kullandığımız tasarımı ve üretimi bize ait olan Karbon Fiber pervanemiz Türkiye'de bir ilkti. Aynı zamanda tasarımı bize ait yüksek verimli bataryamız ile ‘’İnovasyon Ödülüne’’ aday olduk.

2018 senesinde top speed etabında, kendi klasmanımızda 4. olduk. Tüm yarışmacılar arasında kapasitesi en yüksek Li-ion bataryayı kendimiz tasarladık ve ürettik. Yaşanan pandemi nedeniyle yarışmalara ve çalışmalara ara veren takımımız 2023 yılında yat sektörünün kalbi olan Monaco’da gerçekleşecek ‘’Energy Boat Challenge’’ yarışmasında dereceye girmeyi hedeflemektedir.

Ülkemizde bu alanda çalışma yürüten ve yarışmalara katılan tek takım olmak bizler için gurur kaynağıdır. 2012 yılında kurulan takımımızın uzun vadede faaliyetlerini sürdürebilmesini istiyoruz, bu sebeple takımımıza yeni öğrenci arkadaşları kazandırmayı ve onlara yol göstermeyi, tecrübelerimizi aktarmayı amaçlıyoruz.

 

İlerleyen zamanlarda 3 tarafı denizlerle kaplı ülkemizde güneş enerjili tekne yarışması düzenlemek ve bu sayede Türkiye çapındaki üniversiteli arkadaşlarımıza öncü olmak, mühendislik öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için sahada fırsatlar yaratmak için çabalıyoruz. Bu süreçte hem başarılarımıza hem de ihtiyaçlarımıza destek olan ve olacak sponsorlarımız en büyük destekçilerimizdir. Bu yolda bizler de geleceğin mühendisleri olarak destek ve yardımlarınızı bekliyoruz.

 

TU Yıldız Solar Boat Team (YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOLAR BOAT TAKIMI)

 İrtibat:

EMRE CAN ÇAKIR - 190A1049 (TAKIM LİDERİ)

İletişim numarası: 05353732142 

Mail adresi: emre.cakir@std.yildiz.edu.tr

 

 

Yapılmış Yorumlar (1)

Çetin Gökdeniz
25 Nisan 2023, 16:19

👏 Gurur verici çalışmalarınız, misyonunuz ve vizyonunuz için ve ayrıca; geriden gelenlere yaptığınız öncülüğünüz için tebrikler. Başarı dileklerimle sevgiler. 💐

Yorum Yap