Yıldız Yelken Kulübü

Yıldız Yelken Kulübü, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki üniversite öğrencileri tarafından 2011 yılında kurulmuş ana faaliyet alanı yelkenli yat yarışları, eğitimleri ve gezileri olan bir üniversite kulübüdür.

Kulübümüz üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek amacı ile ufak bir topluluk olarak ortaya çıkmış ve her sene gelişen ve genişleyen dinamik kadrosu sayesinde bugün ki halini almıştır.Kuruluşundan bugüne kulübümüz sorumluluk sahibi, doğaya karşı duyarlı yelkenciler yetiştirme vizyonuyla hem kulübe hem de yelken sporuna değer katmaktadır.

 

Kulübümüzde uzun yıllardan beri yelken yapan sporcularımız yanında büyük bir çoğunluğu yelkene üniversitede kulübümüz aracılığı ile başlayan arkadaşlarımız oluşturmaktadır. Dolayısıyla aramıza katılmak için bir yelken geçmişi aramamaktayız. En önemli kulüp hedeflerimizden biri, yelken sporuyla yeni tanışan arkadaşlarımıza yelken sporunu sevdirip bu sporu yaygınlaştırmaktır.Bu sayede hem kulübümüzün devamlılığını sağlamış hem de yelken sporuna değer katmış oluyoruz.

 

Kulübümüz uzun yıllardır çalıştığı Vira yatçılık bünyesinde yeni başlayan üyelerimizin İstanbul içerisinde Haliç ve Kalamış’ta gerekli temel eğitimleri almasını sağladıktan sonra imkanlarımız dahilinde kendimiz eğitimler düzenleyip, yarışlar öncesi antrenmanlar ayarlıyoruz.Geçtiğimiz senelerde Çanakkale, İzmir, Marmaris, Göcek gibi farklı lokasyonlarda kulüp bünyemizde bulunan arkadaşlarımızın yeni yerler keşfederek yelkenli eğitimlerini pekiştirmeleri için geziler gerçekleştirdik.

 

Kulübümüzün samimi ve sıcakkanlı ortamı bünyesinde bulundurduğu sporcuları ve yeni yelkenci adaylarını içine çekmekte ve kulüp bağlarını güçlendirmektedir. Bu pozitif atmosferi kulüpte diri tutmak için dönem içerisinde çeşitli etkinlikler ile bir araya gelerek vakit geçirmeye özen gösteriyoruz bu etkinliklerden gelenekselleşmiş olan Ada yemeğimizi mutlaka her sene gerçekleştiriyoruz bu sayede hem beraber keyifli vakit geçirip hem de yeni üyelerimizle tanışma fırsatı sağlamış oluyoruz.

 

Kurulduğu yıldan bu yana Yıldız Yelken birçok yarışa katılmayı, yarış atmosferini istekli bütün üyelerine sunmayı amaç edinmiştir. Bu sebeple her sene Marmaris’te  gerçekleşen Campus Cup yelken yarışlarına katılmaktadır. Bu sene de HKTM  ve Sirena Yachts sponsorluğunda  katılımını sağlamıştır.

Aynı zamanda Urla’da gerçekleşen Jimmy key Universal Yelken yarışları da her sene düzenli olarak katıldığı yarışlardandır. En son gerçekleşen Jimmy Key yarışlarında  kulübümüz 3 tekne ile katılarak her teknenin kendi sınıfında kazandığı toplamda 3 kupa ile evine dönmüştür. Bu yarışların yanında İstanbul’da gerçekleşen yarışları da yakından takip ederek onlara katılmaya da özen göstermektedir.

 

 Yazı: Yıldız Teknik Üniversitesi Yelken Kulübü

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans /Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur. 

Yorum Yap