“Ani'nin Fethi’nin 960.Yılı Anısına Kars Optimist Yarışları”

Kars Valiliğimizin büyük destek ve ev sahipliğinde Çıldır Gölü’nde 14 – 17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Ani'nin Fethi’nin 960. Yılı Anısına düzenlenen TYF Anadolu Yelken Ligi 1. Ayak Kars Optimist Yarışları sona erdi.

Akyazı Yelken ve Su Sporları Kulübü, İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü, Mersin Rota Yelken ve Su Sporları Kulübü, Mersin Yelken Yat ve Su Sporları Kulübü, Trabzon Akçaabat Yelken Spor Kulübü ve Van Yelken İhtisas Kulübü’nden 39 Optimist sporcusu yarışlara katılım gösterdi.

 Kars Valisi Ziya Polat, Vali Yardımcısı Muhammed Enes Çıkrık, Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, Kars Gençlik ve Spor il Müdür Vekili Ayhan Yüreğir, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Kars Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltık, İl Jandarma Komutanı Fatih Cemal Kiper, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Nurullah Karaca, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İsa Tozlu, Orman İşletme Müdürü Yüksel Saraç, Ani Örenyeri Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan ve Türksoy Genel Sekreter Özel Temsilcisi Melik Özsoy’un katılımları ile düzenlenen ödül töreninde derece elde sporculara ödülleri takdim edildi.

Optimist Genel kategorisinde Aras Taşkıran (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) birinci, Arel Diker (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) ikinci, Cem Yusuf Güler (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) üçüncü, Nehir Parıltı (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) dördüncü ve Atlas Parıltı (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) beşinci oldu.

 Optimist Junior Genel kategorisinde Damla Derin (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) birinci, Mert Emir Yaşar (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) ikinci, Çınar Uslukul (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) üçüncü, Selahattin Kuzey Bölükbaş dördüncü ve Ata Türker Taner (Mersin Rota Yelken ve Su Sporları Kulübü) beşinci oldu.

 Optimist Junior Kızlar kategorisinde Damla Derin (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) birinci, Bade Güler (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) ikinci ve Kumsal Aynaz (Mersin Rota Yelken ve Su Sporları Kulübü) üçüncü oldu.

Optimist Kızlar kategorisinde Nehir Parıltı (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) birinci, Defne Ada Özeker (Mersin Rota Yelken ve Su Sporları Kulübü) ikinci, Melike Karslı (Trabzon Akçaabat Yelken Spor Kulübü) üçüncü oldu.

Kaynak: TYF

Yorum Yap