Türk Yelkenciliğinde Büyük Gurur

 

Pınar Coşkuner Genç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Başhakem olarak görev yapacak. Genç; bu görevi yapacak dünyadaki ilk kadın ve ilk Türk hakem olacak.

 

Dünya Yelken Federasyonu (World Sailing), Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda görev yapacak Teknik Delege ve Başhakemleri duyurdu. Dünya Yelken Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Uluslararası hakem ve Eurosaf Asbaşkanı Pınar Coşkuner Genç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Başhakem olarak görev yapacak.

 

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Yarış Yönetimi’nde yer alan Pınar Coşkuner Genç halen Dünya Yelken Federasyonu Bölgeler ve Gelişim Komitesi başkanlığını yürütmekte.

 

Olimpiyat Oyunları’nda ilk kadın ve ilk Türk başhakem olmanın onur ve yükünü taşıdığını belirten Pınar Coşkuner Genç “Londra ile başlayan, Rio ve Tokyo ile devam eden bu yolculuğun, Paris 2024 başhakemliği ile taçlandırılması, hakemlik kariyerim açısından olabilecek en güzel görev. Umarım başka Türk hakemlerine özellikle kadınlara örnek olurum” dedi.

 

Türkiye Yelken Federasyonu olarak ülkemizi Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Başhakem olarak temsil edecek Pınar Coşkuner Genç’i tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

 

Alıntı: TYF

Yorum Yap