
Bodrum’un sörf kültürünü yeniden canlandırma hedefiyle 2023’te kurulan Otto Surf & Sail, sporu eğlenceyle birleştiren enerjik bir okul olarak öne çıkıyor. Çocuklara ve gençlere denizle, rüzgârla ve dostluklarla iç içe unutulmaz bir deneyim sunan Otto, sörfü keyifli bir yaşam tarzına dönüştürüyor. Kurucularından Sedef Köktentürk, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden milli sörfçü olarak tecrübesini yeni nesillere aktarıyor; Zeynep Betil Erol ise gençleri spora ve doğaya bağlayan vizyonuyla projeye yön veriyor.
Bodrum’da kurulan ilk yelken kulübü olan Era Bodrum Yelken Spor Kulübü, Otto Surf&Sail ile birlikte TYF Windsurf Ligi Bodrum yarışlarında öne çıkıyor.
Geçtiğimiz yıl düzenlenen TYF Windsurf Slalom Ligi Sonbahar-Kış Trofesi Bodrum yarışlarının sponsorları arasında bulunan Züber Gıda ve İçecek A.Ş. bu yıl organizasyona ana sponsor olarak ismini veriyor. Şampiyona, alt sponsorların da katkılarıyla daha da güçlü bir şekilde gerçekleşirken, Milta Bodrum Marina’da geçen yıl olduğu gibi açılış partisine ev sahipliği yaparak desteğini sürdürüyor.
100’ün üzerinde sporcunun mücadele edeceği yarışlarda, Yarış Kurulu’nda görev alacak hakemlerin özel tasarım formaları ve parkur botları NG Sign Bodrum markası ile renklenecek.
Etkinliğin sağlık güvencesi Memorial Bodrum’un ambulans ve paramedik desteğiyle sağlanırken, yarışlara ev sahipliği yapan Yeşilyurtlular Sitesi başta olmak üzere, Kefi Otel ve Khai Otel yarış kurulu ve sporcuları ağırlayacak.
Şampiyonanın görsel hafızasını Luz Photo üstlenirken, Scala Tasarım ve SPX Sports da Bodrum için değerli katkılarıyla yer alıyor.
Ayrıca, organizasyonun hayata geçirilmesinde Bodrum Belediyesi’nin destek ve katkıları büyük.
Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların buluşacağı bu büyük organizasyon, Bodrum’un spor turizmine ve rüzgâr sörfü kültürüne önemli katkılar sunacak.
Haber: Eser İnce