Bayk Bodrum Kıṣ Trofesi 7. Ayak Yarışı ve Kapanışı

Her yönünden müthiş keyif alarak yarıştığımız, eğlendiğimiz, öğrendiğimiz Bodrum Kıṣ Trofesi’nin son ayağına geldik. Ocak ayından beri soğuk, yağmur, fırtına, dolu demeden yaptığımız hazırlıklar, tekne transferleri, antrenmanlar, start heyecanı, ekip çalışması ile verdiğimiz mücadele, nefesimizi tutarak girdiğimiz finişler, ödül törenleri, ekip olarak başarmanın keyfini yaşadığımız, tadı damağımızda kalan, hiç bitmesin dedigimiz bir rüya gibi çokça güzel anıyla son buldu. 

Fırtınanın  içinden geçerek yapmak zorunda olduğumuz Marmaris - Bodrum transferini ancak birkaç durakta 35-40 knot hatta 45 knot havadan önce Bozukkale’ye sonra da Palamutbükü’ne sığınarak 3 günde tamamladık. Yarış günü sabaha karşı vardığımız Milta Marina’ya kadar bize 45 knot hava, 3 metreye yakın dalgalar ile muhteşem bir dolunay eşlik etti.

Ekibimiz, Ankara Yelken Kulübü’nden önceki yarışlarda beraber yarıştığımız ve bize ilk kez katılacak olan arkadaşlarımızdan oluşuyordu. Biz kaptanımızla beraber sabah ki brifinge katılırken ekip arkadaşlarımız yarış hazırlıklarını tamamlamış, heyecanla marinadan çıkmayı bekliyordu. Hakem teknesinde Lima toka edilmesiyle beraber bizi coşturan müziklerle start hattına doğru yola çıktık.

IRC A ve IRC B sınıfları için ROTA 9 uygulanacak, destek sınıfları için ise ROTA 12 uygulanacaktı. Start sıralaması IRC B - IRC A ve destek şeklinde olacaktı.

IRC  gruplar için start; Tavşanburnu dönüş şamandırası sancakta kalacak şekilde, start samandırası sancakta, Tavşanburnu dönüş şamandırası sancakta, Karaada kuzey dönüş şamandırası iskelede, Karaada iskelede, Yassıkaya iskele finişe girilecekti. Yaklaşık 24 dz mili olan bu parkurun dört, beş saat sürmesi bekleniyordu.

Destek grubunun startı; Tavşanburnu dönüş şamandırası sancakta, Karaada iskelede - Yassıkaya İskelede Kalacak şekilde Bodrum’da finişe girilecekti.

Hava, fırtına sebebiyle hala sert ve kapalıydı. Gri bulutlar, gümüş rengi deniz, her yerde gri ve lacivertin tonları hakimdi. Yağdı yağacak diye beklerken sert hava sebebiyle bizim istemsiz bir kavança yüzünden makaranın yanına sıkışan ana yelken ıskotasını kaptanımız vinç kullanarak kurtardı. Cenovamızda yaşanan birkaç teknik sorunu da yarış esnasında çözmeye çalışırken baktık ki balon açan teknelerin çoğu da balonla ilgili sorun yaşıyor. Önceliğimiz güvenlik olduğu için balon açmadan yarışı tamamladık.

Marinaya döndüğümüzde herkes çok yorgun ama keyifliydi. Akşam için yemek programı yapılarak ayrıldık. Bodrum kale manzaralı hoş bir mekanda, uzun uzun keyifli sohbetler eşliğinde, yemek ve eğlence faslını çok uzatmadan dinlenmeye çekildik. Asıl eğlence ertesi gün yapılacak olan kokteylde kapanış, ödül töreni ve canlı müzik olacaktı.

Sabah ekip arkadaşlarımızla buluşup simit, peynir, zeytinli açma ve çay ile güzel bir kahvaltının ardından hazırlıkları tamamlayıp start hattına doğru yola çıktık.

Bir önceki günün aksine çok sakin bir hava vardı ama yine gri bulutlarla karşılaştık. Komite botu yakınlarında parkurun kurulmasını beklerken stabil bir hava arayan, henüz rotayı belirleyememiş olan hakemlerin telaşı uzaktan bile anlaşılıyordu.Yarış olacak mıydı bilmiyorduk ama kesin birşey vardı, kesinlikle ıslanacaktık. Havayı beklerken ekip arkadaşlarımızdan biri yanında getirdiği trompet ile dinlediğimiz parçalara eşlik etmeye başlayınca neredeyse bütün teknelerin ilgi odağı olduk, herkes merakla bu enfes müzik ziyafetini dinlemek için yakınımızdan geçiyor video çekiyor, alkışlıyordu. Uzun ama keyifli bir bekleyişten sonra rotalar belirlendi ve start hattında yerimizi aldık.

Destek sınıfları için start sonrasında Köçek sığlığı sancakta kalacak şekilde, Bağla dönüş şamandırası sancakta kalacak ve finiş şeklindeydi. Yine çok güzel bir startla yarışa başladık. Finişe giderken zaten düşük olan havada balon açmadan ilerleyemeyen tekneler yerlerinde sayarken açık ve koyu mavi renklerden oluşan balonumuzu açarak rakiplerimizi geçip 2. olduk.

Akşam ki ödül törenini daha bir heyecanla bekliyorduk. Hemen marinaya yanaşıp hazırlıklara başladık.

Hediye çekilişleri, canlı müzik, ödül töreni, kokteyler, şaraplar derken herkesin uzun zaman hatırlayacağı çok keyifli bir kapanış töreni oldu.Tadı damağımızda kaldı. Seneye BAYK Kış Trofesi’nde şimdiden yerimizi ayırtıp hazırlıklara başlamayı dört gözle bekliyoruz. Bodrum’un havası, tadı, keyfi eğlencesi bir başka…

Yeni bir yarışta buluşmak üzere… Denizle kalın.

 Haber: İlke Kardelen 

Kamera ve Fotoğraflar: İlke Kardelen Arşivi

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap