Bir Deniz Kampı

İzcilik, ülkemizde değeri pek bilinmesede pek çok ülkeden 34 milyon üyesi ile Dünya’nın en büyük gençlik hareketi olmaya, çocuk ve gençlerin hayatına dokunmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde “YELKENCİNİN GAZETESİ” ekibi İzmir-Dikili’nin Bademli sahilinde, yerli ve yabancı 254 izci ve liderlerin katıldığı bir organizasyona katıldı.

Çoğu deniz izcilerinden oluşan kamp, renkli görüntülere sahne oldu.

Uygulamayı izciliğe Türkiye’de adım atan, daha sonraki yıllarda İngiltere’ye yerleşen, pek çok ülkede sürdürülen yardım faaliyetlerine katılan Dr. Müge Sakıcı Cox ve arkadaşları önderlik etti.

ISVG (International Scout Volunteer Group) Ocak 2021’de Kanada’nın Toronto kentinde uluslararası bir scoutmaster organizasyonu olarak kurumsallaştırıldı. Aynı zamanda B.M. üyesi olan kuruluş, 73 ülkede 6 bin üyesi ile “Yaşam boyu öğrenin, İzcilik için Öğretin” sloganı ile yaygınlaşmış durumda.


Türkiye 73’üncü üye olarak teşkilata üye olurken, ilk Uluslararası ISVG deneme kampına da ev sahipliği yaptı. Bundan sonra Campore adı verilen izcilik buluşması her yıl 500 izcinin katılımı ile 19-26 Haziran tarihlerinde tekrarlanacak.

Kampta; kano, yelken, kürek çekme, denizcilik ve izcilik uzmanlık kursları gibi aktiviteler gerçekleştirilecek.


Kampın açılışına Dikili’den mülki erkanın yanı sıra Dünya Masası Başkanı Dikpal Badia, Avrupa ve Türkiye Masası görevlileri katıldı. Almanya, Kanada, İngiltere, Polonya, Türkiye, Ukrayna gibi ülkelerden izci ve liderleri uygulamada hazır bulundular.

Hawaii Kralı

Hawaii’den gelerek kampa katılan ve bir hafta süre ile izcilerle beraber olan Hawaii Kralı olarak anılan (Sörf şampiyonu ve uzak doğu sporları ustası) Royal Majesty Dr. Edmund Keli’i Silva, B.M. Temsilcisi ve Hawai Başbakanı (Premier) Jesica Ash, (Full bright education ile gelişmekte olan ülkelerde okuma yazmayı yaygınlaştırmak için projeler üretiyor ve dünyayı geziyor. Türkiye’ye gelmeden önce Sırbistan'ın bir köyünde proje uygulayıcısı olarak görev yapmış. Kampta izci çocuklara bir sürü kitap dağıtarak hepsinin gönlünü fethetti.) açılış ve kapanış töreninde bir araya geldiler.

Yelkencinin Gazetesi'nin de yer aldığı sergi çadırında Hawaii Kralı ve Dikili Protokolu bir arada

Kampın gerçekleşmesinde KEAK (Kuzey Ege Arama ve Kurtarma Derneği) başı çekerken AFAD, TRAC, Dikili Belediyesi ve Bademli muhtarlığı ile yer tahsisi yapan Deniz Kamp yönetimi kampın gerçekleşmesinde görev aldılar. Kampa İzmir / Kocatürk Okulları ile Aslan Kral Macera ve İzcilik Kulübü üyeleri de katılarak çalışmanın başarılı geçmesine ortak oldular.


Haber ve Fotoğraflar: Taner Tümerdirim

Kamera: Ata Prodüksiyon / Fikri Önay Bulanık

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap