Eayk -Kayk Çeşme Marina Kış Trofesi 4. Ayak Yarışı

EAYK ve KAYK’ın ortaklaşa düzenlediği kış trofesinin 4. ayak yarışı 25-26 Mart 2023 tarihlerinde yapıldı.

İlk gün Çeşme - Kuşadası offshore ve 2. gün Kuşadası koy içi yarışı olarak EAYK komodoru Oğuz Akif Sezer ve Başhakem Eşref Uzun tarafından planlanmıştır.

Offshore yarışı sabah 09:30’da planlanmasına rağmen havanın düşük olması sebebi ile start noktası değiştirilerek 11:55’de 29 IRC ve 8 tekne destek olmak üzere 37 teknede yaklaşık 240 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. İlk gün yarışında destek ve IRC grupları aynı anda start aldı. İkinci gün yarışında önce IRC sonra destek grubu start aldı. İlk gün offshore yarışında 4 tekne yarışı tamamlayamadı. Koy içi yarışında ise tüm tekneler yarışı tamamladı. Yarışan tüm tekneler yarış öncesi 1 hafta IC Çeşme Marina tarafından yarış sonrası da Kuşadası Setur Marina tarafından ücretsiz olarak misafir edilmiştir.

KAYK’ın ev sahipliğinde yapılan ödül töreni ve kokteylde ekiplerin ve kulüp yöneticilerinin organizasyondan aldığı keyif görülmeye değerdi.

Bir sonraki yarış 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde Çeşme – Yeni Foça offshore ve ikinci gün koy içi yarışı olarak EAYK tarafından planlanmıştır. EAYK’ın değişik kulüp ve marinalarla yapmış olduğu işbirliği sonucunda, bu yarışa da yoğun bir katılım olacağı beklenmektedir.

 

Yazı: Emine Aydın – Bülent Yemişçi

Fotoğraflar ve Kamera: Emine Aydın – Bülent Yemişçi

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap

Sosyal Medyada En Çok Bu Hashtag'lerle Arandık!