Pelin Keskin ve ekibi bu önemli organizasyonda tüm yeteneklerini kullanarak finale en iyi dereceyle ulaşmayı hedefliyor. Yarış hem Türk hem yelken sporunun gelişimi hem de uluslararası arenada ülkemizi temsil etmek adına büyük fırsat olarak görülüyor.

Sporcu, Team Linea Rossa ekibi ile birlikte, 25 mayıs - 5 haziran tarihleri arasında, Hopa’dan İskenderun’a 1.500 deniz mili (nm) uzunluğundaki bu zorlu rotada Türkiye Turu Rekoru denemesi gerçekleştirecek. Bu rota, 10 günü aşması beklenen kesintisiz bir açık deniz rekor denemesidir!
Pelin Keskin, World Sailing tarafından düzenlenen “2024 Offshore Double Handed Dünya Şampiyonası’nda, Dünya’da Offshore “Double Handed” sınıfında ilk Türk kadın yelken yarışçısı olma ünvanına sahip!

Yelken sporunda ülkemizi uluslararası yarışlarda başarıyla temsil eden Pelin Keskin, 26 Temmuz’da ise Dünya’da en çok dikkat çeken yarışladan Rolex Fastnet Race’te takımı ile birlikte ülkemizi temsil edecektir!
Yelken sporunun en prestijli ve zorlu yarışlarından biri olan Rolex Fastnet Race bu yıl 100. yılını kutluyor ve ilk defa bir Türk ekibi bu yarışmaya katılıyor. Pelin Keskin, takımı ile birlikte 26 Temmuz 2025’te ülkemizi temsil edecek olmanın heyecanını şimdiden yaşıyor.

Sporcunun yelken sporunda katıldığı yarışlardaki başarıları ve aldığı ödüller:
2023 Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Yat Ligi’nde birincilik,
2023 Tayk tarafından düzenlenen Açık Deniz Yarışları Trofesi’nde birincilik,
2024 Tayk- 53. yıl Deniz Kuvvetleri Uluslararası Açık Deniz Yat Kupası, 555 deniz mili uzunluğunda Türkiye’de ilk kez açılan double handed sınıfında ikincilik,
2024 Double Handed Mix Offshore Dünya Şampiyonası’nda 22 takım arasında finallere kalarak 9. olmuştur.

Pelin Keskin, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde aldığı eğitim sonrası birçok dizide ve sinema filmi ve kısa filmde rol almıştır. Seden Kızıltunç ile uzun yıllar tiyatro oynamış ve sunuculuk deneyimi edinmiştir.
Sporcunun yeniliklere açık ve meraklı yapısı, kendisini sürekli geliştirmesi ve yenilemesi için ona yol göstermektedir ve bu yanı sayesinde hiç bir şey için geç kalmak diye bir şeyin olmadığını adeta ispat etmektedir.
Sporcu, yelken eğitmenliğinin yanı sıra spor kariyerine offshore üzerinden devam etmeyi planlamaktadır.

Pelin Keskin, İzmirli olmasına rağmen denizle çok geç buluşmasını bir anısına dayandırarak şöyle açıklıyor: “Küçük yaşlarda, bir deniz şehrinde yaşıyor olmanın verdiği bir yaşam tarzı olarak denizle iç içe olmak kaçınılmazdı. Ancak bir gün babamın beni yüzme öğrenmem için denize atmasıyla deniz korkum başlamış oldu. Yıllarca uzak kaldım ve sonra korkularımın üzerine gitmeyi keşfettiğimde bunu atlatmayı başardım. Sonrasında ise denizle yeniden sevdik birbirimizi ve bundan sonra artık kopamayız.”
Son zamanlarda ülkemizde de dikkat çekmeye başlayan yelken sporunun geniş kitlelere yayılması, denizcilik kültürünün yaygınlaşması ve gençlerin bu spora yönelmesi için üzerine düşen ne varsa yapmak için hazır olduğunu belirtmektedir.
Sporcunun amaçlarından biri de daha fazla uluslararası yarışa katılarak ekibi ile birlikte, Türk yelkenciliğinin Dünya çapında daha fazla tanınmasını sağlamaya çalışmaktır.