Schüco-Bayk Kış Trofesi 6. Ayak Yarışları

Schüco-Bayk Kış Trofesi 6. ayak yarışları 27- 28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

 

Ekiple tam bìrbirimize alıştık derken her ayağı ayrı keyifli geçen Bodrum kış trofesinin son ayaklarına geldik artık. Teknemizin transferini cuma gününden Milta Marina’ya yaparak hazırlıklara başladık. Botu, demiri indirmek, biminiyi çıkarmak, rutin kontroller, yarış için kumanya - su tedarikleri ekip tarafından paylaşılarak yapılırken biz cumartesi sabahı saat 10:00’daki brifinge yetiştik. Başhekimimiz tarafından yapılan uyarılar, hava tahminleri, rotalar derken sabah kahvemizi içip, arkadaşlarla selamlaşmalar şakalaşmalarla brifingi bitirip son kontrolleri yapıp marinadan ayrıldık.

 

 

Komite botunda Lima bayrağı toka edilince botu takip ederek rüzgar ölçümlerine göre kurulan parkurun hazır olmasını bekledik.

 

 

Bir saat içinde bütün tekneler ile beraber start hattında yerimizi almıştık.

 

 

Destek grubu için rota 20, Görecek Burnu sancakta, Çelebi Adası iskelede, Köcek sığlığı iskelede kalacak şekilde finişe gidilecek, destek sınıfı için finiş hattı, komite botu ile komite botunun sancağına genel batı yönüne atılmış KIRMIZI renkli üçgen şamandıra arasında olacaktı.

 

27 Nisan Cumartesi günü için start sıralaması IRC A, IRC B ve destek grubu olacaktı.

 

IRC A ve B grupları için kullanılacak olan rota, Rota 8 olarak ilan edildi.

 

Start - dönüş şamandırası iskele, Karaada Bogaz şamandırası iskele, Güney kardinal feneri iskele görecek burnu sancak Çelebi Adası sancakta kalacak şekilde Kuzey kardinal feneri iskele, Karaada Boğaz dönüş şamandırası iskele-finiş

 

Yaklaşık 20 deniz mili olan rota da oldukça keyifli görünüyordu.

 

 

Yine müthiş bir start ile başladığımız yarışta zaman zaman sağnaklar ile 25 - 28 knot’ları bulan sert havanın etkisiyle drise eden havaya göre taktik değiştirerek, zaman zaman da hava olmadığı için sağnakları yakalamaya çalışarak ama her zaman rakiplerimizden farklı bir rota ile yarışı tamamladık. 

 

 

Hafta sonunun en keyifli zamanı, ekip ile beraber yapılan yarış toplantısı, kaptanımızın öğretmek ve bizi geliştirmek için verdiği öneri ve eleştirileri sonrası biraz dinlenip hazırlandıktan sonra Bodrum çarşı içinde bulunan meşhur balıkçıda buluşma ile keyfimiz iyice yerine gelmişti. Balık - pirzola müthiş, canlı müzik, perküsyon tüm gün yaşadığımız adrenalin ile birleşince kimse yerinde duramıyor, özellikle ekibimizdeki Ankaralı arkadaşlar Ankara’nın Bağları ile kendilerini oyun havalarının ritmine kaptırıp gõbek atmaya başladılar. Gecemize Bodum’un en keyifli ve sayılı mekanlarından Körfez ve denize sıfır manzaralı bir kulüp olan Mandalin ile devam etti…

 

 Pazar sabahı kahvaltı için ekiple teknede buluştuk. Start 12:00’de, ilan edilen rota 22 idi.

 

 Start - Karaada sancakta kalacak şekilde, Yassıkaya sancak Çelebi Adası sancak ve finiş...

 

17 deniz mili olan rotada pupa start yapılacaktı. Hemen balon basmak için hazırlıklara başladık. Start sıralaması destek, IRC B ve IRC A şeklinde olacaktı.

 

İlan edilen rotaya göre IRC A ve IRC B grupları için Rota 17 uygulanacaktı. Rotada görünen ilk dönüş şamandırası kaldırılmıştı ve pupa start yapılacaktı. Finiş hattı komite botunun iskelesindeki sarı renkli silindirik şamandıra ile komite botunda toka olan mavi bayrak arasından alınacaktı.

 

Müthiş bir start ile hemen balonumuzu bastık. 3 kavança ile Karaada’yı sancağımızda bırakarak, balonu indirdikten sonra orsa seyirine başladık. 25 / 26 knot esen havada 7 / 8 tramola ile Çelebi Adası’nı sancakta bırakıp apaz seyir ile Bodrum Kalesi önünde finişe girdik ve sınıfımızda 3. olduk.

 

 

Marinaya dönerken herkes günün yorgunluğu ve heyecanı ile sarhoş olmuştu. Döner dönmez tekneyi yıkayıp, yarım saat sonraki koktely ve ödül töreni için hazırlanmaya başladık.

 

 

Kupa töreni ve sonrasındaki çekilişlerle hediyelerine kavuşan herkes çok mutlu, aynı zamanda ayrılma zamanı geldiği için buruk olarak yine görüşeceğimiz trofenin son ayağında buluşmak üzere vedalaştık.

 

 

 Yarış Sonuçları: 

 

Yazı: İlke Kardelen

Kamera ve Fotoğraflar: İlke Kardelen Arşivi

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap