Üstün Hizmet Madalyasını Hak Ediyor

H. Tuncay Alpman 81 yaşında. Bu yaşına rağmen Selimpaşa’dan yaz, kış, yağmur, çamur demeden İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Denizcilik Meslek Lisesi’nde talebelere ders (brifing) vermeye gidiyor.

 

HİÇ BİR ÜCRET ALMIYOR

 

Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı arkadaşımız Özge Durmuş’un yazısını paylaştığım link’ten https://yelkenciningazetesi.com/suvari-/-beybaba-nin-ornek-alinacak-oykusu okuyabilirsiniz.

 

Okula talebelerinin pratik yapabilmeleri için ufak da olsa bir eğitim gemisi kazandırıyor. Bu da yetmiyor eğitim gemisine iki yıllık yakıt sponsoru buluyor. Eğitim gemisinin kaptanlığını da kendisi yapıyor.

 

Bunları yapan bir kişi artistlerin, sanatçıların ödül aldığı bir dönemde sizce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’nı hak etmiyor mu?

 

Bu yaşına rağmen topluma özelllikle denizcilik firmalarına yardımcı olmaya çalışıyor. Örnek verirsek, derinlere dalarak batık gemiye ulaşıp inceleyerek gemi hakkında rapor hazırlıyor.

 

Kıymetli Okuyucularım,

Sizlere göre de H. Tuncay Alpman Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’nı hak etmiyor mu?

 

Kendisi, denizciliğe sırtında sepetle kömür taşıyarak başlamış ve mesleği ile ilgili bütün imtihanları vererek sırasıyla gemici, usta gemici, güverte lostromosu, dördüncü kaptan, üçüncü kaptan, ikinci kaptan, süvari ve beybaba unvanlarını kazanmıştır.

 

Manşetteki fotoğrafta gördüğünüz gibi en son yaptığı görev 70 bin tonluk bir gemiydi. Buzların arasında kırlangıç güvertede H. Tuncay Alpman görev başında.

 

B. Hulusi Gürbüz

Genel Yayın Yönetmeni

Yorum Yap