IV. Klasik Tekneler Buluşması

Klasik Tekneler Buluşması İstanbul / Kalamış’ta bulunan marinada Amiral Cem Gürdeniz önderliğinde 21 Mayıs 2022 tarihinde saat 15:00-20:00 arası gerçekleşti.

 

İlki 22 Eylül 2018, ikincisi 27 Eylül 2019 ve üçüncüsü 27 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen Klasik Tekneler Buluşmasının dördüncüsü Hamit Naci Mavi Vatan Vakfı, Klasik Tekneler Platformu, Kalamış Marina, Küdenfor, İstanbul Yelken Kulübü, Tuzla Su Sporları ve Yelken Kulübü ortaklığı ve teknoloji girişimi Boatmate’in sponsorluğunda gerçekleşti.

 

 

Etkinlik 17 Nisan 2021 tarihinde kaybettiğimiz Cem Gür için saygı duruşu ile başladı. Dahasonra Amiral Cem Gürdeniz açılış konuşmasını yaptı. Kürsüde deniz yazarı Sait Keresteci Klasik Tekneler hakkında konferans verdi.

 

Sait Keresteci

 

Hamit Naci Mavi Vatan Vakfı Kurucu Başkanı Amiral Cem Gürdeniz, etkinlikteki konuşmasında deniz ve tekne sevgisi, denizde görgü temaları üzerinde durarak ‘’Güzel Türkiye’mizin devleti ve halkıyla beraber denizcileştikçe mutlu ve müreffeh olması dileğiyle iyi akşamlar diliyorum.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Cem Gürdeniz

 

Etkinlik kapsamında merhum Cem Gür tarafından kaleme alınan ''Kürekten Yelkene Kaybolan Miras'' ve Cem Gürdeniz tarafından kaleme alınan ''Kültürü ve Görgüsü ile Denizcilik'' adlı kitaplar satışa sunuldu. 

 

 

Cem Gürdeniz ve misafirlerden bir grup

 

Haber ve Fotoğraf: Selahattin Bilbey

Yorum Yap