Fifty Fifty Sailing Cup ‘’Eşitlik İçin Yelkenler Fora’’

Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde gerçekleştirilen ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) ile Moda Deniz Kulübü’nün (MDK) iş birliğiyle düzenlenen Fifty Fifty Sailing Cup, bu yıl ikinci kez İstanbul sularında yelken açacak.

Fırsat Eşitliği Rüzgarı

3-4 Ağustos tarihlerinde İstanbul, Moda - Adalar arasında düzenlenecek olan Fifty Fifty Sailing Cup, yaklaşık 35 teknede 400’e yakın sporcuya ev sahipliği yapacak. Kadın ve erkek sporcuların bir arada yarıştığı bu organizasyon, sporun en kapsayıcı etkinliklerinden biri olmayı hedefliyor. Takımlar, kazanmaya çalışırken aynı zamanda kadın-erkek uyumunun sinerjisini deneyimleyecekler.


Yelken Sporu ve Cinsiyet Eşitliği

Yelken sporunda kadın ve erkek sporcuların aynı takımda yer alabilmesi, bu etkinliği daha da anlamlı kılıyor. Farklı teknik ve fiziki becerilere sahip sporcuların bir araya gelerek oluşturduğu takımlar, cinsiyet ayrımı olmaksızın performans sergileyebiliyor. Bu durum, sporcuların etkili bir iş birliği içinde üst düzey performans göstermelerini sağlıyor.

Kadın Sporcular İçin Fırsatlar

Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi yelken sporunda da aktif ve sürekli yer almasını hedefleyen Fifty Fifty Sailing Cup, bu alanda kadın sporculara fırsatlar sunmayı amaçlıyor. Organizasyon, kadın sporcuların yelken sporundaki varlığını ve başarısını en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

31 Temmuz’da Moda Deniz Kulübü’nde gerçekleştirilen basın lansmanında yelken dünyasının önemli isimleri bir araya geldi. Organizasyonun mucidi Lena Ayan, tanınmış yelkenci Oğuz Ayan, TAYK Genel Müdürü Can Giray, Moda Deniz Kulübü yöneticileri ve organizasyon ortaklarının katılımıyla düzenlenen tanıtım etkinliği keyifli bir atmosferde yapıldı. Yarışın ödül töreni 7 Ağustos’ta Moda Deniz Kulübü tesislerinde gerçekleştirilecek.


Haber: Burak Erdoğan 

Fotoğraflar: Selahattin Bilbey 

Yayına Hazırlayan: Doruk Ajans / Yelkencinin Gazetesi Kuruluşudur.

Yorum Yap